Annonce
Artikelserie

Hos Fakta på Frederikssundsvej er æg ikke bare æg, når de rammer kasselinjen

Kasselinje, Fakta Frederikssundsvej. Foto: Fakta
En stemme fra Nordvest. Her skal du møde Erik, som sidder bag kassen i Fakta på Frederikssundsvej. Folk vælger hans kø, og det er der en helt særlig grund til - Erik kan noget!
Annonce

Fakta på Frederikssundsvej ligner alle andre Fakta-butikker, men noget er anderledes. Bag kasse et sidder nemlig en mand med langt gråt hår, briller og som altid er klar med en yderst kreativ kommentar om dit indkøb. Navnet er Erik.

Erik har arbejdet i Fakta på Frederikssundsvej i 16 år. Og i alle årene har han skilt sig ud fra den gængse kassemedarbejder. Uden tvivl. Erik lægger nemlig ikke skjul på, hvad han mener, om de indkøb, som løber over båndet. Det er alt fra hønseaborter til toiletpapiret, som skal bruges til at tørre efter med. Den lader vi lige hænge lidt.

Annonce

Men hvem er Erik?

Når Erik møder på arbejde i Fakta, er det hverken et minut for sent og ej heller et minut for tidligt. Han gør en dyd ud af at møde til tiden, og til tiden er til tiden. Sådan har Erik gjort i de 16 år, han har været ansat i Fakta på Frederikssundsvej.

Hvis man spørger Erik, hvem han er, så kommer det helt fra hjertet.

- Jeg er bare mig selv, som jeg har været det hele livet igennem.

Erik er 50 år og oprindelig fra Nuuk på Grønland. Han har boet i Nordvest i godt 25 år. En god dag på jobbet for Erik, er en dag hvor han bare kan sidde ved kassen og lade varerne og tiden rulle forbi. Og så er der de dage, hvor kassebåndet driller, og priserne ikke passer, hvilket tilsyneladende ofte sker om torsdagen, hvis man skal tro Erik.


Erik er ikke en medarbejder på lige vilkår med de andre. Vi kunne have en hvilken som helst anden kassemedarbejder, og de ville ikke få lov til at gøre, som Erik gør.

Darina, Butikschef, Fakta Frederikssundsvej


Erik er en mand af få ord, når man taler med ham, men når han sidder bag kassen, er det en anden sag. Som nævnt tidligere, så kommenteres der lystigt på varerne. Så meget, at folk bevidst springer ud af kvik-køen og over i Eriks kø. For det er underholdende, og man kan til tider ikke lade være med at trække på smilebåndet.

Ikke alle har oplevet denne ligefremme kommentator før og bliver tydeligvis overrasket. Men også selvom man har oplevet det gang på gang, så kan man stadig blive overrasket over den finurlige kommentar, der bliver knyttet til rejesalaten, de frosne bønner eller den lille synder, som man diskret har smuttet op på båndet i form af fem plader Marabou-chokolade. Den bliver også noteret. Tak for det!

Annonce

Arbejdsforhold mellem Erik og Fakta

- Med en ansat som Erik i folden, følger der uden tvivl et ansvar. Man skal ikke lave om på hans rutiner og hans rytme for dagen. I så fald skal vi nok blive gjort opmærksom på, hvad han mener om den sag, fortæller butikschefen i Fakta på Frederikssundsvej.

Og lige netop denne butikschef har gjort en forskel for Erik. Hun ser ham nemlig som et menneske. Og ikke kun ham den sjove finurlige mand bag kassen. Hun har hans tillid og mellem dem er en gensidig respekt.

- Erik er ikke en medarbejder på lige vilkår med de andre. Vi kunne have en hvilken som helst  anden kassemedarbejder, og de ville ikke få lov til at gøre, som Erik gør. Erik får lov, fordi det er ham. Han kan noget helt særligt, og det er vi naturligvis bevidste op, siger butikschefen.

Hun fortsætter, for Erik er virkelig en karakter, som har gjort sig bemærket.

- Han har en kommentar til alt. Om det er billedet på cigaretpakken eller atombomberne, der i hans verden springer om ørerne på en, det er underordnet. Det regner med må finurlige kommentarer dagen igennem.

Erik har ingen planer om at flytte fra Fakta, og det er vi flere i Nordvest, som er glade for. Det skulle da lige være, hvis butikschefen flytter til en anden butik. I så fald mister vi nok også Erik. Det er som om de to hænger sammen på en virkelig fin måde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce