Annonce
Klumme

I smørhullet mellem ro, fred, fest og farver

Utterslev mose. Foto: Karen Østergaard Steffensen
Annonce

En af de mange fordele ved ikke at bo lige midt i centrum af København er, at man ofte er tættere på naturen. Det er noget, jeg ikke var klar over ville betyde så meget for mig, som det er kommet til at gøre.

Lige langt til natur og natteliv.

Noget jeg ikke havde tænkt over, før jeg flyttede til Nordvest, men som jeg virkelig nyder nu, er at være tæt på både by og natur. Hvis jeg cykler mod øst, kan jeg i løbet af 10 minutter mødes med mine venner på vores yndlingsbarer på Nørrebro, og hvis jeg cykler mod nord, kan jeg i løbet af 10 minutter stå midt i krattet ved Utterslev mose.


Hvis jeg cykler mod øst, kan jeg i løbet af 10 minutter mødes med mine venner på vores yndlingsbarer på Nørrebro, og hvis jeg cykler mod nord, kan jeg i løbet af 10 minutter stå midt i krattet ved Utterslev mose.


Jeg nyder, at jeg kan gå eller løbe (læs: gå 9/10 gange) en tur uden at rende ind i 38 lyskryds. Jeg nyder, at jeg kan gå en tur, velvidende at jeg formentlig ikke møder nogen, jeg kender - i modsætning det sted, jeg førhen boede på Nørrebro, hvor assistens kirkegård (som jeg i øvrigt OGSÅ elsker) var min baghave.

Og jeg nyder, at rygtet om at Utterslev mose er fyldt med brombær, hyldeblomsttræer, skvalderkål og meget mere ikke er nået ud til resten af København, så det føles som en kæmpestor, privat urtehave.

Positive overraskelser.

Når det så er sagt, vil jeg da ikke afvise, at jeg måske havde købt en lejlighed på indre Nørrebro, hvis jeg havde haft råd til det ;-)

Min pointe med det ovenstående er i højere grad, at jeg synes, det har været så dejligt at blive positivt overrasket over at flytte til en bydel, der tidligere har været både udskældt og frygtet.

Generelt set, synes jeg, der er en tendens til at drage konklusioner på baggrund af rygter og fordomme uden egentlig at vide, hvad man taler om – det gælder for mange aspekter af vores liv og også for Nordvest.

Jeg skal eksempelvis stadig forsikre mine bedsteforældre om, at der ikke bliver skudt på alle gader og stræder, og minde nogle af mine veninder om, at Nordvest altså er en del af København, og at man ikke skal sætte hele dagen af til at cykle herud.

Og jeg har da også selv haft – og har stadig – fordomme om Nordvest. Nogle bliver bekræftet, men de fleste bliver heldigvis afkræftet.

En have med plads til alle.

Jeg tror ikke, det er gået forbi nogens næser, at Utterslev mose og Bispebjerg Kirkegård er de to største og mest populære grønne områder i Nordvest.

Men hvis jeg skal komme med et tip, som de færreste nok kender til, så vil jeg opfordre til at gå en tur i ’Den Sociale Blomsterhave’, som ligger bag Bispebjerg Hospital.

Haven, som er startet i et samarbejde mellem WeShelter og Bispebjerg Hospital, er tilegnet psykisk sårbare og er et sted, hvor brugerne både kan dyrke jorden og prøve kræfter med at arbejde på forskellige projekter.

Men alle er velkomne til at gå en tur og nyde de smukke blomster og planter eller finde sig en lille krog under eller ved et af de mange flotte og gamle træer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Brand på folkeskole i Nordvest søndag aften

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En drøm om balance

Klumme

Nordvest: Fra landsby til metropol

Børneliv

Udfasning af KK-privat dagpleje udsat

Annonce