Annonce
Kultur

Intet er for småt til at have stor betydning i Nordvest: Minimuseum skal fortælle vores historie

Nordvest har fået sit eget lokalhistoriske og coronavenlige museum for en stund. Foto: Privat
Annonce

Nordvest har fået et lokalhistorisk museum. Et museum som endda har slået dørene op midt i en tid, hvor alt andet er lukket på grund af corona. Og ja, det kan lade sig gøre, hvis man tænker ud af boksen.

Nordvests nye minimuseum har slået sig ned på Frederikssundsvej 92b. Her består museet af et vindue ud mod gaden, hvorfra man kan gå på opdagelse i adskillige udstillede objekter, som er koblet sammen med fortællinger beskrevet i en brochure.

Museet lever i den grad op til sit navn, for det oplyste vindue er, hvad museet består af. Det er også grunden til, at initiativet har kunne åbne i denne tid, for her skal man hverken ind eller købe billet. Man kan nøjes med at stå på behørig afstand og kigge ind.

Annonce

Oplev Nordvest

Museet ønsker at dække bydelens historie gennem tekst, objekter og billeder. Og på den måde skabe et humoristisk og oplysende indblik i områdets komplekse, farverige og knap så veldokumenterede historie.

Derudover tilbydes der guidede ture i Nordvest, hvor der er mulighed for at møde lokale samt at få et endnu dybere indblik i de udstillede historier og objekter fra vinduet.

Bag museet står Mette Sanggaard og Marie Boye, som med støtte fra Københavns Kommune og Bispebjerg Lokaludvalg, har søsat projektet.

_

Minimuseum Nordvest

Hvor: Frederikssundsvej 92b. 2400 København NV

Hvornår: Åbent døgnet rundt frem til 26. marts.

Pris: Det er gratis at opleve minimuseet og deltage i byvandringerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Lad os gå en tur

Debat

Lad os lave byrum, vi bruger

Annonce