Annonce
I byen

Karen var træt af fordomme: Nu har hun succes med kulinariske anbefalinger i Nordvest

Karen Østergaard Steffensen. Indehaver af Instagram profilen Bedstinordvest. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Karen var træt af, at folk opfattede Nordvest som bydelen uden steder at tage hen. Hun ville vise sin omgangskreds, at Nordvest har mere at byde på, end som så.
Annonce

For os som bor i Nordvest er det hverdagskost at spise fordomme om kvarteret til morgenmad. Det samme oplevede Karen Østergaard Steffensen hurtigt, da hun flyttede til Nordvest 1. marts 2020.

Nordvest var en del af byen, som hun ikke tidligere havde begået sig så meget i, så når vennerne skulle mødes, var det altid på Nørrebro. Hun havde ikke et bedre bud.


Jeg er godt klar over, at jeg på et tidspunkt løber tør for nye stedet, men så vil det være oplagt at skrive om kommende arrangementer og sjove aktiviteter på de steder jeg har været. På den måde kan jeg være med til at brede kulturlivet ud.

Karen Østergaard Steffensen


Langsomt gik det op for hende, at Nordvest kan meget mere. Nordvest er underspillet, for der er faktisk rigtig mange steder at tage hen.

- Efter jeg er flyttet, har jeg oplevet, at der sker sindssyg mange fede ting i Nordvest. Jeg synes, det var ærgerligt, at mine venner ikke kunne se det og ikke gad cykle herud for at drikke øl. Det var altid nemmere på Nørrebro, siger Karen Østergaard Steffensen.

Annonce

Nordvest set med nye øjne

Karen Østergaard Steffensen satte sig for at lave en guide, primært til sig selv, men også for at andre kunne se dét Nordvest, som hun havde givet sig i kast med at opleve.

- Jeg synes, det er en fed måde at vise københavnerne, hvad der sker i Nordvest. Og Instagram kan jo noget. Der kom hurtigt en del følgere til, efter jeg delte mine opslag i gruppen 'Det sker i Nordvest'. Der har været stort interesse - og jeg tror, at der også har været et stort behov for en sådan guide, siger Karen Østergaard Steffensen.

Annonce

Bedst i Nordvest

Med blot 23 opslag på de 3 måneder som Instagram-profilen 'Bedstinordvest' har eksisteret, er der kommet mere end 1000 følgere til. Og her er gode anbefalinger at hente.

- Når jeg udvælger et sted, lægger jeg meget vægt på historien bag det sted, jeg besøger og ikke mindst atmosfæren. Jeg holder særligt at steder, hvor man kommer hinanden ved. Jeg kan lide at fremhæve de unikke elementer og ser naturligvis på helhedsoplevelsen, siger Karen Østergaard Steffensen.

På det lille halve år, som Karen har boet i Nordvest, er det blevet til mange cafébesøg. Gang på gang bliver hun overrasket over, hvor meget Nordvest har at byde på. Alt fra små nichebutikker, hyggelige intime caféer, gode pizzaer og fremragende øl. Flere og flere små nicher er dukket op de senere år - og der kommer stadig flere til.

Karen Østergaard Steffensen. Indehaver af Instagram profilen Bedstinordvest. Foto: Karen Østergaard Steffensen

- Jeg vil gerne holde fast i, at det er min egen guide. Jeg vil ikke tage steder hen, hvor der skal betales for mig. Det er udelukkende lystdrevet - altså steder jeg har lyst til at tage hen. Jeg er godt klar over, at jeg på et tidspunkt løber tør for nye steder, men så vil det være oplagt at skrive om de arrangementer og sjove aktiviteter, der dukker op på de steder, jeg har været.  På den måde kan jeg være med til at brede kulturlivet ud, siger Karen Østergaard Steffensen.

Du vil komme til at høre meget mere til Karen Østergaard Steffensen, da hun fra tid til anden vil bidrage med indlæg og anbefalinger af steder i hendes Nordvest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce