Annonce
Natur

Kirsebæralléen blomstrer om lidt: Her er de hensyn, du skal tage

Kirsebær alléen på Bispebjerg Kirkegård er et tilbagevendende tilløbsstykke. Nu er blomstringen lige op over. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Inden længe vil kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård springe ud, men der er klare retningslinjer fra Københavns Kommune om, hvordan du må bevæge dig ved det lyserøde tilløbsstykke.

Et tag af lyserøde blomster vil inden længe pryde allén på Bispebjerg Kirkegård. Et tilløbsstykke som rigtig mange blev snydt for sidste år, og derfor glæder mange sig ekstra meget til at opleve i år.

Man kommer dog ikke til at færdes på kirkegården uden særlige hensyn. For selvom smittetallene er på vej i den rigtige retning, så er corona, om man vil det eller ej, stadig en del af vores hverdag.


Annonce

Vi vil allerhelst holde alléen åben i hele blomstringsperioden, og derfor håber jeg, at de besøgende vil respektere vores initiativer og adfærdsguidernes anvisninger.

Jakob Hjuler Tamsmark, chef for coronateamet i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune


Københavns Kommune har til lejligheden iværksat en række retningslinjer, som vil blive håndhævet, når besøgende begynder at valfarte mod Nordvest og mod alléen.

- Vi har stadig et forsamlingsloft, og man skal fortsat holde afstand. Det gør, at vi er nødt til at lave nogle tiltag på og omkring Bispebjerg Kirkegård og selve kirsebæralléen, som skal være med til at sikre en god og tryg oplevelse for de besøgende. Tiltagene er nødvendige for, at vi kan åbne alléen, de betyder, at man ikke kan slå sig ned med sin picnickurv, og at man risikerer at stå i kø for at komme ind på alléen, siger Jakob Hjuler Tamsmark, chef for coronateamet i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune til Tv2 Lorry.

Der vil på kirkegården være opsat adfærdsguider under blomstringen, så man ikke vil være i tvivl om, hvordan man skal tage de rigtige hensyn under sit besøg.

Hertil understreger Københavns Kommune, at bliver presset på kirkegården for stort og retningslinjerne ikke overholdt, så risikerer kirsebæralléen at lukke for adgang.

- Vi vil allerhelst holde alléen åben i hele blomstringsperioden, og derfor håber jeg, at de besøgende vil respektere vores initiativer og adfærdsguidernes anvisninger. Der skal være plads til alle. Også dem der bor i nærheden af kirkegården, og dem som bare gerne vil besøge gravene i ro og mag, siger Jakob Hjuler Tamsmark til Tv2 Lorry.

Københavns Kommune vil løbende være i dialog med Københavns Politi om situationen på og omkring Bispebjerg Kirkegård.

Fakta: Sådan bliver besøget på kirsebæralléen en god oplevelse

Det skal du huske, hvis du besøger kirsebæralléen på Bispebjerg Kirkegård:

• Kirsebæralléen er åben hver dag i tidsrummet 07.00-22.00. Overvej, om du kan besøge alléen på ydertidspunkter. Hvis alle kommer samtidig, bliver det svært at holde afstand, og køen bliver lang.

• Der er kun adgang til kirsebæralléen via køen, som du nemmest finder ved at bruge indgangen fra Frederiksborgvej. Herfra er ruten til kirsebæralléen ensrettet.

• Som udgangspunkt bliver der ikke adgang til køen fra Støvnæs Allé. Du skal ind på kirkegården og følge køen med god afstand.

• Københavns Kommunes adfærdsguider hjælper med at dosere antallet af besøgende på selve alléen.

• Inde på kirsebæralléen skal du holde god afstand til andre besøgende og huske ikke at stoppe mere op end højst nødvendigt. Tag et par billeder og gå videre. Det hjælper på flowet og sikrer, at flest muligt kan nå at opleve den smukke allé.

• Lad picnickurven blive hjemme, og lad være med at slå dig ned i græsset. Kirsebæralléen risikerer at blive lukket, hvis for mange mennesker er samlet.

• Lad bilen stå og hop på cyklen. Så undgår du at parkere på de små, omkringliggende veje til gene for de lokale beboere.

• Tag dit affald med dig. Selvom affaldskurvene tømmes dagligt, risikerer de at blive fyldt hurtigt, når der er mange mennesker.

• Tis af hjemmefra. Der er kun få toiletter på Bispebjerg Kirkegård, så du risikerer at skulle stå i kø for at lade vandet. Du finder toiletterne ved indgangen til kirkegården på Frederiksborgvej.

• Respektér, at du er på en kirkegård. Vis hensyn og hold afstand.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce