Annonce
Børn i byen

Klaus arbejder for at give børn i Nordvest succes og selvtillid: Når man fanger sin første fisk, skal man kysse den

BLFA er en NGO der hjælper sårbare og økonomisk tiltrængte børn og unge
Børn, unge og børnefamilier fra Nordvest har nu mulighed for at komme med på sommerferielejr i uge 28. og 29.

NOGén BLFA (Børnenes Lystfisker Akademi) arrangerer en sommerferielejr i uge 28. og 29 for økonomisk tiltrængte og sårbare børn og unge i Nordvest og omegn.

Formand Klaus Mariager Wagner Fynboen fra BLFA har i sin egen barndom i 80'erne oplevet, at pengene var små, og der ikke var råd til de vilde ferier rundt omkring. Følelsen af at komme i skole efter ferien og høre om de andre børn der både har været i Frankrig, Spanien og så videre har sat sine spor, og den følelse vil han gerne undgå andre bliver udsat for.


De får mere selvtillid, og det er med til at skabe oplevelser, netværk, venner og nære relationer, udtaler Klaus Mariager Wagner Fynboen.


BLFA vil rigtig gerne have et fremtidigt kommunalt samarbejde med Nordvest, for at få så mange med som muligt, og samtidig gøre, at børn og unge i kvarteret kan fastholde deres nye venskaber og relationer, når ferien er slut.

- Det kan være svært at fastholde netværket når man kommer hjem, og uden et lokalt samarbejde, forsvinder mange af relationerne på sigt, siger Klaus.

Der er en masse værdi for børn og unge i forbindelse med ferielejeren. Det handler om at skabe oplevelser, succes, opbygge selvtillid og få nye venskaber. De bliver udfordret, og Klaus fortæller at der er en regel om, at når man fanger sin første fisk, skal man kysse den. Hvis man er rigtig sej, skal man spise dens hjerte, og er man endnu sejere, så spiser man øjet. Dette gælder ikke kun for børnene, de voksne går selvfølgelig forrest som det gode eksempel, og ingen bliver presset til noget de ikke vil - det handler om succesoplevelser, gode minder og at skabe værdi for børnene og de unge.

- Vi har oplevet at børn og unge i alderen 12 til 15 år får mere mod på deres fremkommelighed i skolen, de får mere selvtillid og det er med til at skabe oplevelser, netværk, venner og nære relationer, hvilket er den primære målsætningen, fortæller Klaus.

Nordvest står for tur denne gang, sidste sommer var det Vollsmose der fik muligheden for at komme afsted, og sådan går det på tur rundt omkring i Danmarks mere udsatte områder.

For at komme i betragtning skal man indstilles til ophold via sin kommune inklusiv finansiering af opholdet. Børn med psykisk- eller fysisk sårbarhed kan også søge om at komme i betragtning. Man kan læse meget mere inde på BLFA's egen hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce