Annonce
Nordvest

Maduddeling til socialt udsatte i Nordvest

Glade borgere ved maduddelingen hos Family and Friends. FOTO: Rebecca Veinø Johansen
Med Coronaens udbrud i Danmark i slutningen af marts var der behov for at række ud til Nordvests udsatte familier på en ny måde.
Annonce

For mange er det ikke en selvfølge at få et kram, få nærvær og den luksus det i virkeligheden er, at være omgivet af folk som kerer sig om én. Familienetværket Friends and Family er et sted, hvor det er muligt at opleve det danske begreb "hygge" og få lige netop dét kram, man engang imellem virkelig trænger til. Men det er ikke det eneste. Ud over samværet med andre er det også muligt at få dét varme måltid mad, der måske ikke lige er overskud til at lave.

Hver anden onsdag var det muligt at få tanket op på omsorg, men så kom corona med sit fuldstændig hensynsløse tag i os alle, og så var gode råd dyre. Nu var det ikke længere muligt at mødes som før. Ikke længere muligt at tage på tur sammen og komme hinanden ved.

- Vi var udfordrede under corona, for vores borgere har kun os. Mange gange er vi deres eneste relation. Og vi plejer at kramme, når vi ses. Nu griner vi lidt af de nye måder at hilse på, og folk er stadig glade, siger Tina Brask som er daglig leder hos Familienetværket Friends and Family.

Annonce

Påskehjælp blev til fast onsdagshjælp

Maduddelingen blev skudt i gang onsdagen før påske, hvor 40 familier modtog påskehjælp bestående af to store indkøbsposer med madvarer, og 90 børn fik påskeæg og flotte Legoæsker.

Siden påske er maduddelingen fortsat hver onsdag med hjælp fra frivillige fra Friends and Family og støtte fra Blå Kors, offentlige og private fonde samt Lego, Føtex, Rema1000 og Lidl.

Friends and Family har haft kontakt til 45 – 50 familier, som via SMS og personlig kontakt er blevet tilbudt mad til hele familien hver onsdag med afhentning på Drejervej. Et tilbud størstedelen af familierne har taget i mod med stor taknemlighed.

Annonce

NordvestLIV kiggede forbi maduddelingen.

Peter Mikkelsen som er administrator og frivillig-koordinator mødte NordvestLIV ved maduddelingen i onsdags. Peter har været med, fra da Friends and Family startede i 2017.

- For mange familier, har maduddelingen været det eneste sociale berøringspunkt udenfor familien, og mange har givet udtryk for stor ensomhed og utryghed. Så midt i denne svære periode for familierne har det været så godt, at vi har kunnet invitere dem til at komme og modtage aftensmad til hele familien om onsdagen. Der er blevet hilst med ømme spark, albue, hånd-hjerter, der bliver samtalt og grinet midt i maduddelingen. Vi ser frem til at kunne invitere til familiesamlinger igen, siger Peter Mikkelsen.

En af dem, som benytter sig at familienetværket, er Alina fra Rumænien. Hun har 5 børn og har svært ved at få økonomien og dagligdagen til at hænge sammen. Hun er kommet hos Family & Friends i tre år.

- Jeg er meget taknemmelig over at komme her. Her er søde mennesker, og man føler sig altid velkommen. Vi får samvær, samtale og vi bliver mødt med respekt. Det betyder meget. Her kan jeg få hjælp til at få styr på mine papirer til kommunen og bliver rådgivet. Det gør en kæmpe forkel i sidste ende. Og så er her mad på bordet.

Familienetværket på Drejervej har under corona uddelt over 1000 portioner mad til trængende borgere. Initiativet fortsætter til Netværket igen kan komme op på normalt blus og mødes som vanligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Reflektion

Med tilgivelse skal land bygges

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Annonce