Annonce
Mad

Maries bagværk giver lange køer foran huset: Det er helt igennem overvældende

Marie Terp Bekhøj har stor succes med sin brødbod, som hun åbnede tilbage i februar. Ofte må hun melde alt udsolgt, før alle har fået. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Marie sælger brød fra sin forhave på en villavej i Nordvest hver søndag. Det giver en lang kø foran huset, men det giver også samvær mellem naboerne - og dem der kommer lidt længere væk fra.

En solstråle rammer Marie Terp Bekhøjs hånd. Hun har egentlig sat sig i skyggen, men må række ud efter den sprøde surdejsbolle med ost, som står foran hende på havebordet. I dag er det hendes hviledag - og ikke søndag, hvor det går løs i forhaven til deres hus i Nordvest.

På gavlen af huset er der med blåt kridt skrevet 'Maries Brødbod'. Og det er netop derfor, vi har sat hende i stævne. Ikke for at købe brød - for det skulle efter sigende blive revet væk, som det kommer ud af ovnen, men for at få en snak om at bage brød, om at skabe og udleve en drøm på en lille villavej i Nordvest, om at være mor til tre - og stadig få det hele til at fungere.

- Det er, som en drøm der går i opfyldelse, at få lov til at udfolde mit lille brød-eventyr her i Nordvest - det giver mig en helt særlig følelse inden i. Jeg får både lov til at stemple ud som mor for et øjeblik og gøre noget for mig selv - men jeg får også lov til at udleve en drøm, fortæller Marie Terp Bekhøj.

Annonce

Surdej som kickstarter

Det var under Marie Terp Bekhøjs barsel med yngste sønnen Holger, at hun for alvor begyndte at prøve kræfter med surdej. Det var en proces med en stejl læringskurve, men i starten af 2021 sad den lige i skabet, fortæller hun.


I starten var det bare folk fra vejen, som bestilte brød hos mig. Nu kommer folk også fra Emdrup og Dyssegård.

Marie Terp Bekhøj


Her var det, en nabo som præsenterede hende for idéen om at sælge sit brød, noget som den barslende mor lige skulle tygge på, for det var som hun selv beskriver sin bagning, en gammel passion som var blevet vakt til live.

En surdejsbolle i solen er godt. En hjemmebagt surdejsbolle fra Maries Brødbod er lige niveauet over. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Vi skal ikke længere tilbage end den 6. februar i år. Her slog den tidligere sygeplejeske og mor til tre dørene op til 'Maries brødbod'. En brødbod som består af et bord med en dug. Hver søndag langer hun surdejsboller, håndæltede croissanter, snurrer og tebirkes over "disken". Udvalget er ikke stort, men det er lavet på lige dele drømme og lige dele lykke.

- Det er helt igennem overvældende, hvordan min brødbod er blevet taget i mod. I starten var det bare folk fra vejen, som bestilte brød hos mig. Nu kommer folk også fra Emdrup og Dyssegård. Jeg kunne ikke have gjort det, hvis jeg ikke havde haft mit bagland i orden - og det må jeg sige, at jeg har. Min mand har støttet mig fra første strøtanke og tager børnene, mens jeg bakser med bageplader, brød og birkes. For det går ikke med små børnefingre i køkkenet, når det først går løs. Jeg føler mig utrolig privilegeret og taknemlig, fortæller Marie Terp Bekhøj.

Annonce

Op før fanden

Hvis man skal følge med bageren fra villakvarteret, skal man stå tidligt op. Helt præcis klokken 02.30 natten til søndag. Her ringer vækkeuret, og ovnen og produktionen af brød til de mange bestillinger startes.

Man skal nemlig bestille brødet på forhånd, for at være sikker på at få en pose med hjem. Bestillingen lægger man fra klokken 12.00 fredag middag - til alt er udsolgt. Og det går ifølge Marie Terp Bekhøj rigtig stærkt. Hun kører lige nu med to afhentningstidspunkter søndag morgen. For ja, der bages kun til søndags-morgenbordet.

- I fredags måtte jeg melde alt udsolgt af croissanter efter en time. Jeg bager kun det, jeg kan magte, og hvad jeg har kapacitet til i mit køkken. Jeg har jo stadig kun min lille ovn. Det skal blive ved med at være sjovt og ikke stressende, fortæller hun.

Bagerjomfruen kan forberede både croissanter og tebirkes i løbet af ugen. De tager på ingen måde skade af at være på frost et par dage, fortæller hun. Surdejsbollerne bliver sat over aftenen før, og så er det ellers ovnen, der skal gøre sit natten til søndag. Ventetiden og bagetiden ud på de tidlige morgentimer bruger hun på selvforkælelse med en god kop kaffe og ro omkring sig, før resten af huset vågner.

Annonce

En god stemning

Drømmen om at åbne en café eller et bageri har længe spøgt hos Marie Terp Bekhøj, men med tre små børn, mener hun ikke, at det ville være oplagt. Derimod har det at åbne 'Maries Brødbod' været endnu bedre, for her har hun fået en snert af drømmen opfyldt kombineret med rollen som mor på fuld tid - og så kan hun få lov til at teste markedet af, som hun siger.

Marie Terp Bekhøjs surdejsboller går som varmt brød. Foto: Privat

Marie Terp Bekhøj har taget en pause fra jobbet som sygeplejeske og fortsætter med at tage imod bestillinger og lange brød over disken i forhaven, til der forhåbentlig kommer en mulighed for at åbne sit eget sted med godt brød. Noget hun mener, at Nordvest er i mangel på.

Nu er der bare at vente på, at brødboden åbner på søndag - og folk kan få deres brød og en snak på corona-behørig afstand naturligvis. For en af de ting, Marie Terp Bekhøj skimter ud af øjenkrogen, når hun står ved sin hjemmegjorte disk, er, hvordan folk taler sammen, og hvordan brødet hos hende er blevet deres fælles tredje. Det skaber en god stemning.

Vil du også have fat i Maries lækre sager, så læs mere på hendes facebook-side: Maries Brødbod.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce