Annonce
Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Dan Kreutzfeldt på bakken i Nordvest Parken, samme aften som kassen med høns blev observeret. Foto: Dan Kreutzfeldt
Annonce

”Eyo jeg kommer ikke herfra, men nu bor jeg her. Og jeg græder for hver sur smiley og hver morder. Mange af os må have det sådan i Bispebjerg. Vi er født et andet sted, men nu er vi her. Personligt kommer jeg fra det der Jyllands land. Men jeg føler mig velintegreret og helt i stand Til at passe ind i massive, her hvor menneskerne har En af landets laveste gennemsnitslevealdre.”

Dette skønne citat kommer fra sangen 'Bor her' af Raske Penge. I mine øjne en af vores lokale helte i Nordvest. En kunstner, som på smukkeste vis beskriver livet i Nordvest på godt og ondt. En hyldest sang til alle os som vil det bedste med vores landsby i København.

Jeg får følelsen af stolthed, når en kunstner som Raske Penge rejser riget rundt og har dedikeret en sang til livet i Nordvest.


Nordvest tager gaderne tilbage. Jeg tror, de fleste lokale kan huske vores periode med bandekonflikten. Uro i alle gader, skyderier og drab.

Dan Kreutzfeldt, Næstformand for Bispebjerg Lokaludvalg og koordinator for Nordvest Festivalen


Nuvel, den har en del år på bagen. Det gør den til gengæld ikke mindre relevant, fordi Nordvest langsomt er ved at forandre sig. Nogle vil sige til det værre. Andre til det bedre. Om alting er, så er det vigtigt vi samlet kaster lidt mere kærlighed afsted til vores lokalområdet.

I mine øjne især de mennesker, som fortjener en ekstra tak og gør en forskel. De mennesker, som sætter lokalområdet før dem selv. Tak til jer alle og dette skriv skal forsøge at give nogle af jer et ekstra skulderklap.

Legepladsen på Hulgårdsplads

På Hulgårds legeplads ligger en bemandet legeplads klemt ind imellem trafikstøj, busser og drikkegrupper. Legepladsen har ligget her igennem mange generationer til gavn for alle børn. Et sted med plads til frirum og leg midt i storbyen.

Det, som gør denne legeplads unik er dens personale. Brian, som er leder, sørger dagligt for at alle føler sig trygge, får kærlighed og møder rollemodeller i samarbejde med det øvrige personale. En meget omsorgsfuld mor fortjener også en ros. Hun har arbejdet hårdt for en underskriftindsamling, som nu har sat skub arbejdet med en kærlig istandsættelse af legepladsen til gavn for de mange små Nordvestere.

Bispebjerg Lokaludvalg har på baggrund af denne underskriftindsamling i løbet af år 2020 fået udarbejdet en del forundersøgelser sammen med Gehl arkitekter. Lokaludvalget har netop bevilliget en god pose penge, så vi næste år kan udarbejdet tegninger og visioner for legepladsen. Vores fælles håb er politikerne vil hjælpe med at kaste nogle penge i projektet. Tak til den omsorgsfulde mor, Brian og det øvrige personale på legepladsen. I vil blive husket for dem som altid ønsker på fællesskabets bedste

Nordvest tager gaderne tilbage

Jeg tror, de fleste lokale kan huske vores periode med bandekonflikten. Uro i alle gader, skyderier og drab.

Heldigvis har det de sidste mange måneder væres ganske stille på den front. Også inden vores pandemi. Noget af de smukkeste, som er kommet ud af denne konflikt; er foreningen 'Vi tager gaderne tilbage – Nordvest'.

Foreningens formand Jonna blev træt af alt den ballade, som var i gaderne og blev inspireret af et initiativ fra Nørrebro. Her rykkede lokale ud med kaffe, småkager og samtaler, når der har været en hændelse med personskade.

Samme initiativ fik Jonna, Sofie, Brix og konen startet op i Nordvest. Endda med et stort fakkeloptog i regnvejr for nogle år tilbage. Tidligere har foreningen også stået for at indsamle soveposer m.m. til de hjemløse. En særlig tak til jer og foreningen, fordi I altid står klar til at rykke ud og får råbt politikerne op, så de lytter.

Den tryghed I i fællesskab får skabt, ved jeg, er værdsat mange steder- Også hos politiet. Tak til jer alle; fordi I tager gaderne tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Klumme

2021 ønske for Nordvest

Debat

Hovmestervejs midlertidige lukning

Annonce