Annonce
Byudvikling

Nu ligger det fast: Nordvests gamle sjæl bliver bevaret

Ny lokalplan for kulturhistoriske bygninger på Drejervej er blevet godkendt. Foto: Rebecca Veinø Johansen
En ny lokalplan er netop blevet godkendt. Det betyder, at endnu et område i Nordvest får lov til at beholde sin rå karakter og sjæl.
Annonce

Området omkring Drejervej er opstået i slutningen af 1800-tallet som et ureguleret, selvgroet område med en blanding af værksteder, småindustri og boliger. Det har været under omdannelse over en årrække og rummer bygninger fra hele perioden op til i dag.

Beskrivelsen kan man læse i Teknik- og Miljøforvaltningens notat om bevaringsværdier og anbefalinger for Drejervej i forbindelse med den lokalplan, som netop er blevet godkendt.


Nordvest er inde i en rivende udvikling, det er dejligt! Men det er uhyre vigtigt, at vi ikke bygger på hver en plet.

Lars Weiss (S), Overborgmester


Den godkendte lokalplan betyder, at bevaringen af kulturhistoriske bygninger omkring Lygten 29 og Drejervej 25 vil bliver bevaret, og at der samtidlig åbnes for erhverv og boliger for familier og studerende i området. Her skal en fjerdedel af de familie- og ungdomsboliger, der bygges være almene. Ydermere åbnes der for serviceerhverv i området mellem Lygten, Rentemestervej, Rebslagervej og Drejervej.

Annonce

Byggeri med omtanke

Den forudgående dialog, som ligger til grund for beslutningen, er et godt eksempel på de tanker, der gøres i forbindelse med den byudvikling, som blandt andet Nordvest er og har været en del af de seneste år.

I følge Overborgmester Lars Weiss (S) er det vigtigt at give plads til kreative erhverv, ligesom det også er vigtigt, at der bygges flere almene boliger, som mennesker med almindelige lønninger har råd til at bo i. Det skal dog ikke være for enhver pris, understreger overborgmesteren.

- Nordvest er inde i en rivende udvikling, det er dejligt! Men det er uhyre vigtigt, at vi ikke bygger på hver en plet. Nordvest og København skal udvikles med respekt for byens historie og sjæl. Derfor er jeg glad for, at vi nu har sikret, at de smukke, gamle kulturhistoriske bygninger omkring Drejervej bliver bevaret, så vi holder fast i områdets karakter og sjæl, siger Lars Weiss (S)

Lars Weiss billigerer også, at der kommer flere almene boliger til studerende og byens børnefamilier. Han mener, at det vil bidrage til endnu mere liv til området tæt på Nørrebro Station, og at det er med til at sikre en blandet by.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce