Annonce
mad

Nu rykker Palermo ind i Nordvest: Nye italienske boller på suppen

Nevøerne Claudio og Christian D'Alcamo styrer nu løjerne hos Miklagaard Pizza & Pasta på Frederiksborgvej, og dét kan smages! Foto: Jesper Gisli
Christian og Claudio fra Sicilien står nu i spidsen for det ægte italienske køkken i Nordvest. "Nordvest fortjener italiensk mad af højeste kvalitet".

Man fatter det ikke rigtigt. Frederiksborgvej, trist efterårsvejr, intet nyt under solen... Og så sker det uforudsigelige. To italienere står og smiler, og serverer den ene rygende pastaret efter den anden, for ikke at tale om pizzaerne taget direkte ud af stenovnen i den flotte og smagfuldt indrettede restaurant der lyser op på Frederiksborgvej.

Der er kort fortalt kommet andre boller på suppen på Miklagaard Pizza & Pasta, hvor nevøerne Claudio og Christian nu har taget over i køkkenet, og garanterer ægte italiensk stemning og mad.


Annonce

Jeg har lavet mad fra Genoa til Sicilien, og har prøvet alle variationer af det italienske køkken, og uanset hvad jeg end har eksperimenteret med, ender jeg altid tilbage til pizzaen. Alt kommer tilbage til... pizza. Det er bare klassisk italiensk

Christian D'Alcamo


- Jeg er også god til at synge, så vi kan sagtens lave en fest sammen med gæsterne. Jeg er klar, griner 27-årige Christian D'Alcamo, der på grund af coronanedlukningen i Italien, måtte dreje nøglen om i sin egen restaurant i det centrale Palermo på Sicilien.

Christian tog hjem til sit andet hjemland Danmark, hvor faren Cesare tog ham til for snart mange år siden. Cesare, som sikrede Grappolo Blu ved Vesterport en Michelin-stjerne i 2009, og som siden har haft Danmark som sin base.

- Jeg er født i et køkken. Min mor var tjener og min far var kok da de mødte hinanden i Palermo. Hele vores familie laver mad, og jeg er vokset op med det fra første dag i mit liv, fortæller Christian, der blevet uddannet pizzabager i Napoli, har været i praktik på NOMA, og har arbejdet i både London og Berlin, og i hjemlandet Italien, naturligvis.

Siciliansk mandel-is

- Jeg har lavet mad fra Genoa til Sicilien, og har prøvet alle variationer af det italienske køkken, og uanset hvad jeg end har eksperimenteret med, ender jeg altid tilbage til pizzaen. Alt kommer tilbage til... pizza. Det er bare klassisk italiensk, siger Christian D'Alcamo, der naturligvis har fået lov at sætte Miklagaards menukort af ejer Selcuk Kaya, der headhuntede Christian til jobbet.

- Mine egne favoritter? Jeg har to, og så har jeg en specialitet. Pizza Carpaccio med parmesan, trøffelsauce og rucola. Det er virkelig godt. Og så tortellini med spinat og ricotta, med svampe og cherrytomater. Det er nok mine to personlige favoritter. Min specialitet er Parfe. Cremet mandel-is, efter gammel siciliansk opskrift. Et glas Amaretto til, så synger fuglene, garanterer den 27-årige kok, mens nevøen Claudio D'Alcamo nikker bekræftende ovre ved køkkenets mølle. På Miklagaard maler de nemlig eget mel og laver al pasta fra bunden, hver dag.

- Nordvest fortjener italiensk mad af højeste kvalitet. Så det skal de få. Det tør vi godt love, siger Christian D'Alcamo til NordvestLIV.dk der var forbi lørdag eftermiddag til en portion Spaghetti Carbonara og en god stærk kop kaffe. Og det bliver ikke sidste gang!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce