Annonce
Nordvest

Ny rapport fra Københavns Kommune: Flere føler sig trygge i aften- og nattetimerne i Nordvest

Politiets tryghedskampagne på Frederiksborgvej, Nordvest. Foto: Burd/Louise Askly
Utrygheden blandt borgernes færden på gader og stræder i de sene aften- og nattetimer har taget et dyk. En positiv nedgang, men hvad skyldes nedgangen egentlig?
Annonce

Mange både mænd og kvinder har prøvet at gå på gaden en sen aften- eller nattetime og følt sig utryg. I visse bydele måske mere end i andre, og her falder Nordvest som ofte ind på den øverste del af skalaen.

For i Nordvest er "gadens børn" ikke altid dem der siger tak for mad eller hjælper Inge på 85 år over gaden. Det er heller ikke dem som frivilligt tager opvasken eller lufter naboens hund, men i højere grad dem der former et lidt mere dunkelt gadebillede. Men hvem er de? Det kommer vi til.

Annonce

En positiv nedgang i NV'ers utryghed

Københavns Kommune udarbejder hvert år en rapport, som giver et billede af borgernes tryghed i de forskellige bydele i aften- og nattetimerne. Kigger man på tallene for Nordvest, kan man spore et fald fra 30 pct. til 22 pct. Tallet er stadig for højt, men det er et skridt i den rigtige retning. Ja faktisk har der de seneste 2-3 år vist sig en positiv tendens.Der er stadig mange af de “hardcore” bandemedlemmer fra konflikten i 2017-18, der er i fængsel, og det giver ro.

Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune.


- I Venstre har vi stort fokus på, at københavnerne skal føle sig trygge. Konkret har vi arbejdet for, at halinspektører er blevet genindført i flere idrætshaller i byen, som har været udsat for hærværk og grov chikane. Det sikrer tryghed for børn og forældre. Og vi har arbejdet for indførelsen af natteværter i nattelivet, for at nedbringe de gener, som byens intensive natteliv har for beboere og erhvervsdrivende. Det er to gode og nødvendige ordninger i København, som vi fortsat vil arbejde for at sikre, siger Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune. Hun fortsætter

- Venstre mener, at man skal kunne færdes frit og sikkert på stationer, i haller og på gaderne og at alle skal kunne føle sig trygge i sit nabolag.

Annonce

Hvor kommer trygheden fra?

Og nu kommer vi til det. For spørg vi Cecilia Lonning-Skovgaard er hun ikke i tvivl.

- Jeg tror primært det er fraværet af bandekonflikten, når vi snakker Nørrebro/Nordvest. Der er stadig mange af de “hardcore” bandemedlemmer fra konflikten i 2017-18, der er i fængsel, og det giver ro, siger Cecilia Lonning-Skovgaard. Hun fortsætter

- Og dermed også være sagt, at vi som kommune har en stor opgave i at sikre, at det ikke eskalerer igen, når medlemmerne begynder at blive løsladt igen.

Lad os håbe, at tallene fremover fortsat forbliver nedadgående. Om corona kommer til at have en indflydelse, om gadens bøller bliver sendt på opdragelssesanstalt eller noget tredje, det vil vi lade være op til Københavns Kommune at vurdere. Så længe tallene fortsætter i den positive retning og vi kan lade trygheden ske fyldest i vores bydel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Reflektion

Med tilgivelse skal land bygges

Nørrebro

Sommerlarm vækker politikerne

Nyfødte

Her er de mest populære navne i hovedstaden

Annonce