Annonce
Klumme

Plads til alle og kaffe til en 20’er

Storm B, Nordvest. Foto: Karen Østergaard Steffensen
Nordvest kan noget. Her skal du møde Karen Østergaard Steffensen, som ejer Instagram-profilen 'Bedst i Nordvest'. I artiklen fortæller hun om nogle af sine fede Nordvest-oplevelser.
Annonce

Hvis du læste med i forrige uges lokalavis, kunne du blandt andet læse om min Instagram-profil BedstINordvest, som jeg oprettede, fordi jeg er ærgerlig over mange af de fordomme, der har hersket og stadig hersker omkring Nordvest.


Hun var fuld af historier om de gode gamle dage – om dengang andelsboligerne var til at betale for almindelige mennesker, hvor man lyttede til stjålne vinyler i kælderen, og hvor man ikke var så ”hulens bange for lidt skidt og et par rotter".

Karen Østergaard Steffensen


Jeg bruger profilen til at tage ud og udforske 2400’s cafe- og kulturliv med henblik på at vise nogle af alle de skønne steder, man kan finde her. I løbet af de få måneder jeg har haft min profil, er det dog gået op for mig, at dét, der giver mig allermest lyst til at fortsætte, er de mange, gode snakke, jeg får med de frivillige og ansatte på cafeer, i boghandlere og på barer.

Annonce

Fra råhed og rotter til hipfaktor

På NV Bogcafé snakkede jeg eksempelvis med en kvinde, der var 73 år gammel og - som har boet her i Nordvest i ligeså mange år, som hun har levet. Hun var fuld af historier om de gode gamle dage – om dengang andelsboligerne var til at betale for almindelige mennesker, hvor man lyttede til stjålne vinyler i kælderen, og hvor man ikke var så ”hulens bange for lidt skidt og et par rotter”.

NV Bogcafé, Nordvest. Foto: Karen Østergaard Steffensen

I dag mener hun, at Nordvest har fået (lidt for) meget hipfaktor og at man virkelig skal passe på, at bydelen ikke mister sin rå identitet til fordel for at komme til at se ud ligesom resten af København. Begyndelsesvist undrede det mig lidt, at hun synes, at Nordvest er blevet SÅ hipt – jeg tror alligevel stadig, at jeg vil karakterisere området som forholdsvist råt.

Men på den anden side har jeg kun levet 1/3 af hendes liv og har med de blot 6 måneder, jeg selv har boet her, ingen mulighed haft for at følge med i den udvikling, hun beskriver – som hun trods alt velkommer med en række forbehold.

Annonce

Et budget så alle kan være med

Hos Storm B, talte jeg med ejeren, som blot er et par år ældre end mig selv. Hun gav udtryk for, at selvom Nordvest er en bydel i udvikling og måske rigtigt nok er steget i hipster-grad i løbet af de sidste par år, var det stadig det eneste sted i København, hvor hun som ung og uerfaren havde økonomisk mulighed for, at prøve sin drøm som cafeejer af uden at skulle kræve 50 kr. for en kop kaffe for at kunne få det til at løbe rundt.

Det har medført, at hun hver dag både betjener studerende, familier, mennesker på overførselsindkomst og pensionister, som alle er med til at gøre såvel cafeen som bydelen til et mangfoldigt sted.

Annonce

Tid til snak

Og hvor vil jeg så hen med ovenstående? Jeg tror, min pointe er, at jeg virkelig er blevet positivt overrasket over de historier, jeg har fået, og den tid, som folk har taget sig til at fortælle.

For der gemmer sig altså nogle andre historier i de små, enkeltstående cafeer, butikker og barer end der gør i de store kæder, hvis restauranter og butikker er placeret på de mere ”sikre” adresser - og dét håber jeg ikke vil forsvinde fra Nordvest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce