Annonce
Debat

Seneste planer om byrums- og trafikforbedring af Frederiksborgvej er en ommer

Færdslen og trafikken på Frederiksborgvej er markant - og forslag til renoveringen og fornyelsen af området skaber i den grad delte meninger. Arkivfoto.
Annonce

Læserbrev: Der har været afholdt åbent borgermøde om emnet, som Områdefornyelsen havde ansvaret for. Her blev der fremlagt et forslag til, hvordan renoveringen af et stykke af Frederiksborgvej kunne udforme sig.

Det var ikke imponerende. Det er simpelthen en ommer. Der bliver brugt 14 millioner af borgernes penge til ingenting. For de penge kommer der nogle trafikheller, indsnævring af vejbanen og ét træ.

Bag forslaget er der en arbejdsgruppe, styregruppe, lokale beboer og Områdefornyelsen. Til deres ros skal retfærdigvis nævnes, at forarbejdet med analyse og beskrivelse er et grundigt og godt arbejde.

I forslaget er der fokus på de tre nuværende kryds, som har fået navnene skolekrydset, handelskrydset og femfingrekrydset. Med den bredde, som er til rådighed mellem boligblokkene, kan der laves mange løsninger, som vil forbedre trafiksikkerheden. Men det kan ikke gøres uden trafikregulering af lyskurve. Og det er ikke indtænkt i forslaget, tværtimod, så skal lyskurven i handelskrydset nedlægges. Uden lyskurve, er vejen under bilernes herredømme, når de ikke skal holde for rødt.


Der er lagt vægt på et grønt byrum på Frederiksborgvej. Det er blevet til ét vejtræ! Det er en ommer

John Friedrichsen


I femfingrekrydset hersker der totalt kaos i myldretiden. Hundredvis af unge fodgængere, cyklister og bilister krydser vejen, og ingen ved rigtigt, hvem der kører frem og hvornår. Kun en effektiv lysregulering kan løse dette kaos. I forslaget er der planer om at lukke af fra venstresving fra Mågevej ud på Frederiksborgvej. Det vil gøre trafikken endnu mere kaotisk.

Der er lagt vægt på et grønt byrum på Frederiksborgvej. Det er blevet til ét vejtræ! Det er en ommer. Det bliver undskyldt med, at der er ledninger, kloak og kabler i jorden. Så flyt dem dog. Mange har sikkert ligget der i hundrede år og trænger til en modernisering. Tag en snak med HOFOR, TDC og andre aktører om at få det moderniseret. Eller plant træerne i midten af vejen.

Jeg ser frem til en fornyet debat, hvor der fremlægges et andet forslag. I mellemtiden vil jeg opfordre alle til at se nærmere på andre vejstrækninger. Der nævnes Amagerbrogade, og jeg kan nævne Søborghovedgade.

Tag en tur forbi Tåstrup Hovedgade, sådan vil vi gerne have Frederiksborgvej. Der rækker ind i fremtiden. Rækker de 14 millioner ikke til en brugbar løsning, så må vi bede politikkerne om flere penge. Lad os ikke spilde dem, der er afsat på trafikheller og ét træ.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Annonce