Annonce
Corona

Seneste smittetal for Bispebjerg: Det ser positivt ud

Det er en travl tid for testcentrer på Birkedommervej. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Annonce

Det er ikke mange uger siden, at man på NordvestLIV kunne læse den dyster melding om det næsthøjeste antal smittede i København. Efter Nørrebros 1. plads tog Nordvest en trist 2. plads med 908 smittede.

Der er på kort tid sket en markant ændring i tallene - både i Nordvest, og hvis man kigger ud over de andre bydele. Og det er en positiv melding, som kommer fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Det aktuelle smittetal for Nordvest taler sit eget sprog. Det ligger i dag på 334. Det er en betydelig nedgang, som vi godt kan være stolte af. Men vi er ikke helt i mål. Det er derfor stadig vigtigt at følge regeringens retningslinjer.

Vores Sundheds- og Omsorgsborgmester(SF) Sisse Marie Welling udtrykte en klar bøn på sin facebook-side igår, for selvom tallene er dalende og går i den rigtige retning, så er det ikke gjort med det.

- Tak til dig der passer på og aflyser aftaler med dem, du savner. Det redder liv. For det bringer smittetrykket i byen ned - og det er det eneste effektive våben, vi har i kapløbet mellem vaccine og corona.

Incidenstallet fortæller, hvor mange ud af 100.000 som er smittede med corona. I tilfælde af at der ville være 100.000 indbyggere i bydelene.

Det skal understreges, at smittetallene er et øjebliksbillede. De nuværende smittetal er opgjort torsdag aften og bygger alene på tal fra PCR-tests. Lyntests, som Falck og andre private leverandører gennemfører, er ikke medregnet. Sundhed- og Omsorgsforvaltningen ved Københavns Kommune har leveret tallene, men det har ikke været muligt at få tal for det samlede antal testede NV'er.

Smittetal i københavnske bydele

Brønshøj-Husum: 430

Vanløse: 372

Valby: 364

Bispebjerg: 334

Indre By: 315

Nørrebro: 314

Amager Vest: 265

Amager Øst: 261

Østerbro: 260

Vesterbro/Kgs. Enghave: 246

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Klumme

2021 ønske for Nordvest

Annonce