Annonce
Klumme

Susannes tanker den 8. marts: Ligestilling i jobsøgnings-processen stinker

Susanne Louw. Privat foto

Kvindernes internationale kampdag minder mig om kvinders kamp for ligestilling. Ligestilling eller mangel på samme findes nemlig rigtig mange steder - også steder, hvor man måske ikke altid ser det tydeligt.

Ikke alene på arbejdspladserne kan man tale om ligestilling – også i jobsøgnings-processerne er der problemer! Køn og alder er ofte felter, som skal udfyldes i en ansøgningsproces, hvilket der er en stor debat i gang om man overhovedet må bede om!

Og kønnet alene kan jo derfor afgøre, om man kommer i betragtning. Kombinationen kvinde OG 50+ år giver ofte ikke den enkelte kvinde ret mange chancer på arbejdsmarkedet. Man bliver nemlig frasorteret i de automatiske søgemaskiner på de kriterier, og ens ansøgning bliver aldrig set. Det må mane til eftertanke også i disse kvinde-opmærksomhedstider.

Så måske man skal vågne op og ikke dømme folk på hverken køn, alder eller måske religion i de danske HR-afdelinger og blandt virksomhedsledere? Og så lære at kigge på erfaringer og kompetencer i stedet for, så alle får en lige chance for et job.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce