Annonce
Klumme

Tak for dig, Nordvest

Jamil Sheikhs køletaske med gård-øl. Foto: Privat
Annonce

Kære Dig. Ja, dig. Du som skinner, du som samler, du som gemmer på historier, som mange af os intet ved om eller aldrig kommer til at kende. Dig NV, fucking dig!

Jeg tænker tit på, om du er træt. Træt af vores bildæk, vores cykeldæk, vores hæle, løbesko og fødder på dine alsidige streger, rammer og naturscener. Eller er det lige det, du kan? Lige dér du helst vil være? Dér hvor lige præcis mangfoldighedens trivsel, til tider på godt og ondt, stortrives. Jeg håber, at du forbliver sådan altid - men igen, hvad altid vil forblive det samme?

Vores globale samfund og vores lille lokale samfund har snart været igennem syv måneder med ændring. Ændring der omhandler, hvordan vi må være sammen, nyde musik, danse, sidde tæt i parker, sidde tæt på barer, svede sammen til koncerten, sige farvel til vores børn i institutionerne, som man var vant til.

Måske det hele kommer tilbage en dag, som vi kender det. Eller måske vil den nye tid og virkelighed, som vi lever i, ændre vores samfund, hvor visse elementer må lade deres liv til foranderlighedens efterregning. Måske, måske ikke.

Men indtil vi bliver klogere på det, vil jeg stadig nyde dig i fulde drag du lækre NV, inden for retningslinjernes ramme. Musik og kølebokse, mit største savn og min nye største lykke. Musik, åh du søde live, svedige, tonetrykkende, euforiske, tilstandsgivende, knaldhamrende lækre livemusik. Jeg savner dig virkelig!

Jeg er så beriget, at jeg perifert kender nogle absurd dygtige musikere, som jeg i corona-venlig style har fået lov at se optræde to gange over et par måneder. Men det er jo ikke spillesteds gigs eller entrebeløb, der vælter ind ad døren for tiden.

Den her del er et opråb til boligforeningerne i NV: Tag nu og vis resten af DK, hvad sammenholdet i NV kan. Få nu de bands ud for at spille i jeres gårde. Hvad ved jeg, lav sektionsopdelinger i gårdene i forhold til, hvor mange der må sidde hér og sidde dér. Smæk sedler op, bed jeres beboere 'hænge' ud af vinduerne på altanen - whatever der kan virke. FÅ NU BARE GANG I DET.

Jeg synes, at vi alle er forpligtede til at give tilbage til der, hvor vi i stride strømme har 'brugt og brugt og brugt'. Der har været noget, men der kan være endnu mere. Meget mere.


Tak du kære køleboks for at give så meget godt ud fra din lille, firkantede, kolde og glædesspredende tank.

Jamil Sheikh


Vi i DK er jo gode til at 'hygge', så kom - lad os hygge! Setup er uendeligt, smæk en skilling, bed alle beboere om at smide penge via mobilepay til bandmobilen (yes, jeg skrev bandmobilen). Vær kreativ, og så lad det ikke kun være en bestyrelsesbeslutning. Alle er ikke enige med deres bestyrelse, mens de også skal manøvrere i karriere, familie og hækle-konkurrence-træning.

Lav en afstemning, men fedest af alt: Åben op for musikerne, luk porten bag dem og nyd deres vibrationer fra dem til jer i en stund. Kølebokse er blevet 'the buzz thing' i mit liv - og når nu restriktioner om fællessang side om side på mit yndlingssted i NV, Lygtens Kro, sammen med mange andre steder i NV, skal underlægges endnu strammere rammer igen, skal der en eller anden handling til.

Sidst blev jeg med min store kærlighed til øl nødt til at finde en løsning for at få noget, der mindede om en kold fadøl i trygge omgivelser. Det blev gården. Normalt er gården stedet, hvor børnegrin fylder om morgenen - og efter kl. 16 en arena, hvor en eller to personer holder en øl mod brystkassen, der allerede er blevet slubret ned, mens en anden far eller to sparker lidt på den samme bænk og kigger på deres børn lege.

Den gård kan noget. 'The Yard After Dark' eleverede sig til et helt nyt niveau med iskolde, vandryppende øl fra kloden rundt, fulgt stærkt op med basilikums/jalapeñosolie-baserede chips. Tak du kære køleboks for at give så meget godt ud fra din lille, firkantede, kolde og glædesspredende tank. Vi lærer hele tiden her i livet, og her fik jeg så købt min første, men absolut ikke sidste, køleboks. Tak til den lokale isenkræmmer, TAK!

Jeg håber, at vi ses til en kold det ene eller det andet sted du smukke Nordvest. Tak for dig. Nordvest er smuk!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
112

Brand på folkeskole i Nordvest søndag aften

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En drøm om balance

Klumme

Nordvest: Fra landsby til metropol

Børneliv

Udfasning af KK-privat dagpleje udsat

Annonce