Annonce
Ældre

Vincent gør en forskel som besøgsven: Jeg gør det ikke kun for min egen skyld

Engang i mellem skal der så list til for at glæde et andet menneske. Foto: Poul Henning Nielsen
Flere ældre i Nordvest drømmer om en besøgsven. Det kræver ikke meget, men kan gøre en verden til forskel.

Der kan være mange grunde til, at ens netværk ikke længere er, hvad det har været, når man rammer 65+, men det ændrer ikke på, at man stadig har, et socialt behov som skal dækkes - også mere end ved blot 'hej' og goddag' til den daglige hjemmehjælp.


Jeg synes, det er hyggeligt at have hende i mit liv – og jeg synes, hun er meget modig.

Vincent Byakika


Bare i Nordvest venter en del ældre lige nu på at få en besøgsven fra Røde Kors.

- Vi oplever et stigende behov for frivillige, der vil være besøgsvenner for ensomme ældre i Nordvest. Corona-situationen har gjort, at mange ældre har siddet alene i lang tid og trænger til at tale med andre end hjemmehjælperen eller personalet på plejecenteret. De ældre fortæller ofte, at besøgene er lyspunktet i deres uge, og at de er meget taknemmelige for at have en besøgsven at dele deres tanker med, fortæller Mette Borst Nissen, Røde Kors.

Annonce

En time om ugen kan gøre en forskel

Mette Borst Nissen fortæller, at man som besøgsven skal have hjertet på rette sted og mod på at få en ny ven som er anderledes end sig selv. Til gengæld kan man meget nemt gå hen og blive et lyspunkt i et andet menneskes liv.

Vincent Byakika er 46 år og far til to. Han har været frivillig besøgsven siden november måned. Både Vincent og hans besøgsmodtager - en ældre dame årgang 1953 - bor på Nørrebro. Han gør det ikke kun for besøgsmodtagerens skyld - det giver også ham rigtig meget. Og så har han fået en ny ven.

- Jeg bruger en time eller to som frivillig om ugen. Jeg synes, det er hyggeligt at have hende i mit liv – og jeg synes, hun er meget modig. Hun har fortalt, at det krævede mange overvejelser at melde sig til for at få en besøgsven, og det kan jeg godt forstå. Det er svært at indrømme, at man er ensom – og stærkt at handle på det og finde en ny frivillig ven, fortæller Vincent Byakika.

Som besøgsven møder du besøgsmodtageren en gang om ugen til hyggeligt samvær. Det kan være hjemme hos besøgsmodtageren eller ude, det står frit for. Man møder hinanden på tværs af alder, kultur og beskæftigelse.

Du kan læse mere om at være besøgsven - og tilmelde dig som frivillig besøgsven på Røde kors hjemmeside.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce