Annonce
Nytirsdag

Årets aflysning giver røde tal på bundlinjen

Vikingernes generalforsamling blev holdt under åben himmel på friluftsscenen. Pressefoto
Trods aflysning af årets forestilling og forsamlingsforbud kæmper vikingerne videre mod 2021, hvor forestillingen "Krakes Kæmper" er på programmet. Årets aflysninger betyder, at Jels Vikingespil får et lille underskud på 263.057 kroner.
Annonce

Jels: Coronavirus og nedlukning af Danmark i marts satte en effektiv stopper for de mange kulturbegivenheder, som sommeren plejer at byde på.

Jels Vikingespil gik heller ikke ram forbi og måtte aflyse 2020-forestillingen, kort efter at prøverne for alvor var gået i gang.

Aflysningen af 2020-forestillingen kunne dog ikke slå vikingerne ud af kurs. En del vikinger brugte nemlig det, som skulle have været den første spilleuge, til at få renoveret og vedligeholdt en del af bygningerne.

Instruktør Louise Schouw og fægtemester David Owe lavede et talentprogram for både børn, unge og voksne, hvor der var fokus på skuespillet.

- Vi havde en rigtig dejlig uge, hvor vi fik lavet en del projekter, som normalt ville tage lang tid at få fra hånden, og samtidig fik vi nydt hinandens selskab. Det var virkelig med til at styrke sammenholdet blandt de mange frivillige, som trods diverse restriktioner alligevel valgte at bruge noget af deres sommer i og omkring vores smukke friluftsscene, siger Janus Lynggaard, der er formand for Jels Vikingespil.

Annonce

Underskud trods hjælp

Selvom vikingespillet er drevet af frivillige, så var det ikke uden omkostninger, at 2020-forestillingen blev aflyst.

Da regeringen i foråret præsenterede den ene hjælpepakke efter den anden, fulgte bestyrelsen i Jels Vikingespil naturligvis spændt med fra sidelinjen. Måske der kom en hjælpepakke, som foreningen kunne falde ind under?


Vi arbejder pt. ud fra, hvordan restriktionerne ser ud lige nu, og hvis vi maksimalt må lukke 500 tilskuere ind til hver af de 18 forestillinger, så kommer vi ud af 2021 med et underskud. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi frygter mere, hvad der vil ske, hvis vi to år i træk må aflyse. Det kan koste mere på den lange bane end det budgetterede underskud for 2021.

Janus Lynggaard, formand, Jels Vikingespil


Det gjorde der heldigvis. Jels-vikingerne kunne få dækket nogle af de faste omkostninger samt honoraret til de professionelle, som man allerede havde lavet kontrakt med.

På den netop overståede generalforsamling, som blev holdt under åben himmel på friluftsscenen, præsenterede Jels Vikingespil et underskud på 263.057 kroner, efter at man har fået lidt over en million kroner fra statens hjælpepakke. Der er brugt yderligere 433.099 kroner på nyanskaffelser. Vikingernes egenkapital er nu på lidt over 2,5 millioner kroner.

Annonce

Planlægning i fuld gang

Planlægningen af næste års forestilling, som hedder "Krakes Kæmper," er allerede i fuld gang.

Fra vikingerne lyder det, at det naturligvis er meget svært at forudsige, hvordan situationen ser ud til sommer, men der arbejdes lige nu ud fra, at der maksimalt må være 500 tilskuere hver aften. Det vil ifølge budgettet give et underskud i omegnen af 430.000 kroner.

- Vi arbejder pt. ud fra, hvordan restriktionerne ser ud lige nu, og hvis vi maksimalt må lukke 500 tilskuere ind til hver af de 18 forestillinger, så kommer vi ud af 2021 med et underskud. Det er selvfølgelig ikke optimalt, men vi frygter mere, hvad der vil ske, hvis vi to år i træk må aflyse. Det kan koste mere på den lange bane end det budgetterede underskud for 2021, fortæller Janus Lynggaard, med henvisning til, at man både vil kunne miste det trofaste publikum samt nogle af de frivillige, som måske finder ud af, at sommeren kan bruges på andet end at lave vikingespil i Jels.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce