Annonce
Ny Tirsdag

Ældrerådet foreslår valg i forbindelse med kommunalvalg

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På sit seneste møde havde Ældrerådet i Vejen Kommune flere emner til debat.
Annonce

Vejen kommune: Ældrerådet har blandt andet et stort ønske om fremmødevalg ved næste ældrerådsvalg i 2021, der så skal afholdes på samme dag og på de samme valgsteder som til kommunalvalget.

- Fra andre kommuner, hvor der afholdes fremmødevalg, er der positive erfaringer med, at stemmeprocenten bliver meget højere. I relation til ældrerådsvalget ønsker Ældrerådet at afholde 4 opstillingsmøder for mulige kandidater til ældrerådet i eftersommeren 2021 – ét på hvert aktivitetscenter, skriver Egon Nissen, formand for Ældrerådet, i en pressemeddelelse.


Fra andre kommuner, hvor der afholdes fremmødevalg, er der positive erfaringer med, at stemmeprocenten bliver meget højere. I relation til ældrerådsvalget ønsker Ældrerådet at afholde 4 opstillingsmøder for mulige kandidater til ældrerådet i eftersommeren 2021 – ét på hvert aktivitetscenter.

Egon Nissen, formand, Ældrerådet


Et andet emne gik på, om ældreområdet i Vejen Kommune er blevet tilført tilstrækkeligt med midler? Der er, påpeger Ældrerådet, på landspolitisk plan ved flere lejligheder er tilført flere midler til ældreområdet i kommunerne. Er disse midler også kommet ud at arbejde på ældreområdet i Vejen Kommune, til for eksempel mulighed for genindførelse af klippekortsordningen indenfor ældreplejen?

Annonce

Genåbning af aktivitetshuse

Genåbning af aktivitetshusene i Vejen kommune blev også drøftet og hilst meget velkommen, og mulighed for besøg af pårørende på plejehjemmene blev drøftet.

- Ældrerådet hilser de nye retningslinjer velkommen, og er enige i, at der stadig skal passes godt på ældre og plejehjemsbeboere i denne tid.

Ældrerådet diskuterede desuden boformer for ældre og har ikke kendskab til, at der findes seniorbofællesskaber i Vejen by.

- Ældrerådet overvejer, om vi skal arrangere et borgermøde/temamøde om boligformer/seniorboliger i Vejen

kommune.

Sidste emne på mødet var brandsikkerheden på kommunens plejehjem.

- Ældrerådet har tidligere interesseret sig for brandsikkerheden på plejehjemmene og hilser det derfor meget velkommen, at Vejen Kommune nu også får kontrolleret brandsikkerheden i ældreboligerne rundt om i kommunen.

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce