Annonce
Nytirsdag

Ældrerådet foreslår valg i forbindelse med kommunalvalg

Egon Nissen, formand for Ældrerådet i Vejen Kommune. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
På sit seneste møde havde Ældrerådet i Vejen Kommune flere emner til debat.
Annonce

Vejen kommune: Ældrerådet har blandt andet et stort ønske om fremmødevalg ved næste ældrerådsvalg i 2021, der så skal afholdes på samme dag og på de samme valgsteder som til kommunalvalget.

- Fra andre kommuner, hvor der afholdes fremmødevalg, er der positive erfaringer med, at stemmeprocenten bliver meget højere. I relation til ældrerådsvalget ønsker Ældrerådet at afholde 4 opstillingsmøder for mulige kandidater til ældrerådet i eftersommeren 2021 – ét på hvert aktivitetscenter, skriver Egon Nissen, formand for Ældrerådet, i en pressemeddelelse.


Fra andre kommuner, hvor der afholdes fremmødevalg, er der positive erfaringer med, at stemmeprocenten bliver meget højere. I relation til ældrerådsvalget ønsker Ældrerådet at afholde 4 opstillingsmøder for mulige kandidater til ældrerådet i eftersommeren 2021 – ét på hvert aktivitetscenter.

Egon Nissen, formand, Ældrerådet


Et andet emne gik på, om ældreområdet i Vejen Kommune er blevet tilført tilstrækkeligt med midler? Der er, påpeger Ældrerådet, på landspolitisk plan ved flere lejligheder er tilført flere midler til ældreområdet i kommunerne. Er disse midler også kommet ud at arbejde på ældreområdet i Vejen Kommune, til for eksempel mulighed for genindførelse af klippekortsordningen indenfor ældreplejen?

Annonce

Genåbning af aktivitetshuse

Genåbning af aktivitetshusene i Vejen kommune blev også drøftet og hilst meget velkommen, og mulighed for besøg af pårørende på plejehjemmene blev drøftet.

- Ældrerådet hilser de nye retningslinjer velkommen, og er enige i, at der stadig skal passes godt på ældre og plejehjemsbeboere i denne tid.

Ældrerådet diskuterede desuden boformer for ældre og har ikke kendskab til, at der findes seniorbofællesskaber i Vejen by.

- Ældrerådet overvejer, om vi skal arrangere et borgermøde/temamøde om boligformer/seniorboliger i Vejen

kommune.

Sidste emne på mødet var brandsikkerheden på kommunens plejehjem.

- Ældrerådet har tidligere interesseret sig for brandsikkerheden på plejehjemmene og hilser det derfor meget velkommen, at Vejen Kommune nu også får kontrolleret brandsikkerheden i ældreboligerne rundt om i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce