Annonce
Nytirsdag

1192 syd- og sønderjyder har søgt om julehjælp

1192 syd- og sønderjyder har i år søgt om julehjælp hos Blå Kors. Pressefoto
Behovet for en økonomisk håndsrækning til gaver og mad i juletiden er større end nogensinde før. Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har 7173 familier søgt om julehjælp, mens der i Syd- og Sønderjylland er 1192 ansøgere.
Annonce

Syd- og Sønderjylland: For nogle familier er julen en ekstra svær tid, når pengene i forvejen er små. Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark har man i år modtaget rekordmange ansøgninger om julehjælp. Siden det blev muligt at ansøge om julehjælp 1. november, er der kommet ansøgninger fra 7173 familier, mens det tal var 6288 i 2018. I Syd- og Sønderjylland har 1192 familier søgt om julehjælp. Det er, som det eneste sted i Danmark, et lille fald sammenlignet med sidste år, hvor 1281 familier søgte. - Det er overvældende, at der er så mange familier, som søger om julehjælp. Vi havde på fornemmelsen, at vi i år ville slå rekord med den fart, som ansøgningerne er væltet ind. Det vidner om, at der er mange familier, som oplever at have det rigtig svært, og at det virkelig kommer til udtryk i julen, hvor de, ligesom alle andre familier, gerne vil give deres børn en god juleaften med mad og gaver, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre i en pressemeddelelse.

Annonce

Lille gave - stort hjerte

En af de sønderjyder, der har søgt julehjælp hos Blå Kors i år, er Dorthe Nielsen. Hun er fraskilt, på førtidspension og bor alene med sine to børn. - Der er virkelig ikke mange penge tilbage, når alle regninger er betalt. Det vil være en rigtig, rigtig stor hjælp at få julehjælp, siger Dorthe Nielsen, der har sparet op i løbet af året, så der er lidt til gaver. - Jeg er glad for, at jeg kan give en lille gave til hver af mine børn, men det er selvfølgelig svært, når klassekammeraterne får nogle kæmpe gaver. Det kan godt gøre lidt ondt, men der er ikke så meget at gøre ved det, siger Dorthe Nielsen og tilføjer: - Som min datter siger: Det kan godt være, at det er fedt at få en iPad, men så er det ikke sikkert, at de får lige så meget kærlighed som mig. Blå Kors' julehjælp består af et gavekort på 400 kroner til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner, som kan bruges i en af Blå Kors' 53 genbrugsbutikker. Syd- og Sønderjylland dækker over kommunerne Vejen, Haderslev, Horsens, Hedensted, Vejle, Kolding, Fredericia, Billund, Grindsted, Esbjerg, Fanø, Varde, Aabenraa, Sønderborg og Tønder. /DAN

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce