Annonce
Ny Tirsdag

16-årige Cille: "Hvis man ikke kan vinde, så kan man skinne."

Den 16-årige dressurrytter Cille Bechman Schultz deltager med hesten Revaldo D, når der er stævne i Sdr. Hygum. Privatfoto
En af de ryttere, der deltager, når Sdr. Hygum Rideklub har stævne den 24.-25. august, er 16-årige Cille Bechman Schultz.
Annonce

Sdr. Hygum: Sdr. Hygum Rideklub (SHR) er klar til endnu et ridestævne den 24.-25. august - denne gang med fokus på dressur. Stævnet er for alle fra begyndere til rutinerede ryttere – for både børn, unge og voksne. En af de ryttere, som red sit allerførste stævne i Sdr. Hygum, er den lokale dressurrytter 16-årige Cille Bechman Schultz.

Og hun husker tydeligt det første stævne.

- Det var på min lille, hvide pony, Musse. Jeg var seks år gammel, og min mor løb ved siden af mig. Cille Bechman Schultz havde Musse et par år, og sammen red de alle LD-klasser, altså travprogrammer. For Cille Bechman Schultz var det spændende at komme ud og blive bedømt af en dommer.

- Man har øvet sig derhjemme, og så skal man prøve at vise det frem for en, der giver karakterer. Det var sjovt. Jeg vaskede, striglede og pudsede udstyr, til det var helt blankt. For hjemme hos os har vi altid sagt "Hvis man ikke kan vinde, så kan man skinne."

Man har øvet sig derhjemme, og så skal man prøve at vise det frem for en, der giver karakterer. Det var sjovt. Jeg vaskede, striglede og pudsede udstyr, til det var helt blankt. For hjemme hos os har vi altid sagt: "Hvis man ikke kan vinde, så kan man skinne."

Cille Bechman Schultz

Annonce

Nye stævne-ryttere i Sdr. Hygum

Ved SHRs stævne i juni kunne man se, at mange ryttere stadig har debut i Hygum. Derfor har SHR valgt, at der igen er LD%-klasse for både ponyer og heste, i form af E-klasser, hvor det ikke kræver rytterlicens at begynde. Derfra går klasserne helt op til LA for ponyer og MA-niveau for heste. Cille Bechman Schultz fremhæver, at det er noget særligt, at heste og ponyer rider side om side på hjemmebanen i Sdr. Hygum.

- Som ponyrytter er det spændende at ride samtidig med hestene, at man kan være der med respekt for hinanden. At opleve det gode fællesskab ved stævnet. Og man suger til sig. Jeg har tit haft min træner eller en veninde med ude og kigge, så kan man rigtig nørde og snakke om detaljer.

Annonce

CUP-klasser er populære

SHR har også CUP-klasser på programmet for både ponyer og heste.

- Det er tydeligt, at de mere rutinerede ryttere synes det er sjovt at konkurrere i CUP-klasserne. Her har de 4 starter i løbet af weekenden. Det gælder om at disponere kræfterne rigtigt, så både pony/hest og rytter kan levere 4 gode programmer, fortæller Inge Ottsen Dollerup, der er stævneansvarlig. Netop det at disponere, kender Cille Bechman Schultz. Hun er i dag 16 år og rider på hesten Revaldo D, der er en 12-årig vallak efter Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro.

- Når jeg tager til stævne i dag, er der meget mere forberedelse end i de første ponyår. Sammen med min træner, Michaela Tækker, planlægger jeg hele ugen op til stævnet - hvornår hesten skal have fri, hvornår vi laver løsgørende arbejde og "samler" ham igen. Cille Bechman Schultz må have fået rigtig fat i både øvelser og det at disponere. Hun har netop fået to førstepladser i LA4 og LA5 ved det seneste C-stævne på Rømø.

- Jeg rider både mod jævnaldrende og voksne nu, så er det ekstra sjovt at vinde. Men det at vinde, er ikke det hele. Der er også mange træningsdage derhjemme, hvor tingene ikke altid lykkes så godt.

- Husk at drømme. Når det går godt, så husk på det og brug det, de dage hvor det er svært, siger Cille Bechman Schultz med et smil. Cille skal ride Sydjysk Mesterskab for young rider. Hun er godt på vej. For alle dem, der kommer til stævne i SHR d. 24.-25. august, er der super gode rammer uanset om man skal til sit første stævne eller om man er mere rutineret og søger gode udfordringer.

Da Cille Bechman Schultz var seks år, red hun sit første stævne i Sdr. Hygum på ponyen Musse. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce