Annonce
Ny Tirsdag

40 bilister kørte i påvirket tilstand

På en uge sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi 40 bilister for at køre bil i påvirket tilstand. Arkivfoto: Palle Herløv
På en uge har Syd- og Sønderjyllands Politi sigtet 40 bilister for at køre i påvirket tilstand.
Annonce

Syd- og Sønderjylland: Politikredsen har fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel.

I forrige uge sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi hele 29 bilister for narkokørsel og 11 bilister for spirituskørsel.

Politikredsen havde fokus på de ulovlige trafikanter i forbindelse med en landsdækkende kampagne mod narko- og spirituskørsel, der begyndte mandag den 15. juni og som kører hele sommeren.


Indsatsen mod narko- og spirituskørsel er blandt vores vigtigste indsatsområder, da påvirkede bilister er involveret i cirka 25 procent af alle trafikulykker med personskade.

Knud Reinholdt, vicepolitiinspektør og leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling


Sagerne er jævnt fordelt i politikredsen, både i forhold til ugedage og geografi.
Det store antal sigtelser ærgrer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling. For de påvirkede bilister er med til at skabe farlige situationer i trafikken.

- Indsatsen mod narko- og spirituskørsel er blandt vores vigtigste indsatsområder, da påvirkede bilister er involveret i cirka 25 procent af alle trafikulykker med personskade, siger Knud Reinholdt i en pressemeddelelse.

Han peger desuden på, at Vejdirektoratets opgørelse om ulykker i 2019 viser, at antallet af trafikdræbte var det højeste siden 2016. Og næsten halvdelen af de dræbte mistede livet i eneulykker eller frontalkollisioner.

I 2019 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi i alt 586 bilister i sager, hvor der var spirituskørsel involveret, og i alt 1316 bilister i sager, hvor der var narkokørsel involveret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce