Annonce
Nytirsdag

ABC har årets julevin klar

Også i ABC Lavpris i Rødding, hvor Povl Enemark er butikschef, kan man købe årets julevin. Arkivfoto: Dorthe Andresen
Igen i år er ABC Lavpris på banen med en anbefaling til årets julevin. Vinen kommer i år fra Syditalien.
Annonce

Rødding: Traditionen tro har ABC Lavpris fundet vinderen af titlen som Årets Julevin. Og vinderen blev Masso Antico Primitivo.

Smagningen var et tæt løb med mange gode vine, men efter en vurdering af de opstillede kriterier, var der ingen tvivl om at Masso Antico skulle tildeles titlen som Årets Julevin 2020.

- Masso Antico kommer fra Salento området i Syditalien og er lavet på 100 procent Primitivo druer. For at opnå ekstra fylde og sødme indtørres druerne på vinstokkene inden de plukkes, ligesom man kender det fra Amaroneproduktionen, hvor druerne også tørres inden de presses. Inden vinen tappes på flaske, ligger den seks måneder på egetræsfade, skriver ABC Lavpris i en pressemeddelelse.

Beskrivelsen af vinen lyder: "Den har en koncentreret dybrød farve. Smagen er præget af sorte kirsebær, cigarkasse og vanilje. I munden er vinen saftig med stor fylde og med fløjlsbløde tanniner.

Derfor er Masso Antico Primitivo god til julens retter: Vinen har saft og kraft, som kan matche både juleand, brune kartofler, rødkål og flæskesteg."

- Vinen har en tilpas sødme, som spiller godt sammen med brune kartofler, gelé og den brune sovs. Tanninerne er modne og bløde, hvilket gør at vinen ikke fremstår tør/sur op mod julemaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce