Annonce
Nytirsdag

Alternativ undervisning: Med Marius på fuglejagt i biologi-timen

13-årige Marius Finnerup fra Rødding er vild med biologi. Under nedlukningen har han - som sine klassekammerater - haft biologitime på egen hånd. Foto: Pia Mortensen
Lærerne rundt om i landets skoler har under nedlukningen været særdeles kreative, når der har skullet findes alternativer til den fysiske undervisning. Selvom Marius fra Rødding er glad for at være tilbage hos klassekammeraterne, så har han haft det sjovt med især biologi-timen, som er et af hans yndlingsfag.

Avisen har fået lov til at komme med i ugens biologi-time sammen med 13-årige Marius Finnerup, der går i 7. klasse på Rødding Friskole. Under nedlukningen har den foregået på egen hånd rundt i naturen.

- Vores lærer synes det TV-program, der hedder Et døgn, To hold, dyr, er ret sjovt, så vores bilogi-undervisning foregår lidt ligesom det, hvor vi er delt op i drengene mod pigerne, og så får vi forskellige dyrearter, vi skal finde ude i naturen. Vi har f.eks. skulle finde dyr, der levede i vandløb, forklarer Marius, mens vi vandrer rundt i skoven bag Rødding Højskole.

Et led i opgaven er at fotografere de fugle, han får øje på. Foto: Pia Mortensen


Annonce

Holdene skal dokumentere det, de finder med et billede på mobiltelefonen, og så får man point efter hvor mange, man har fundet.

- Det er lidt sjovt - der går lidt konkurrence i det, men man lærer også en masse, fortæller Marius.

Mini-ornitolog

I dag er opgaven at spotte fugle - og det falder lige ned i Marius' turban.

- Jeg er ret vild med fugle, griner han.

Det er avisens udsendte efter kort tid slet ikke i tvivl om. Den unge gut peger og fortæller om fuglearter, som var han en lille ornitolog, og man er ikke et sekund i tvivl om, at fugle er en af hans store interesser. Han er dog ikke sikker på, at det er den vej, han vil gå.

- Da jeg var lille, ville jeg gerne være opdagelsesrejsende - men der ikke så meget mere at opdage - måske vil jeg være biolog, det er min kusine, og det er vildt spændende, fortsætter han.

På You-tube har han fundet en masse videoer med fugle, så han er også god til at spotte dem på deres fuglefløjt.

Skoven bag Rødding Højskole er rig på fugleliv, og Marius går ofte ture her. Foto: Pia Mortensen


- Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg synes bare, at fugle er spændende - hov, der er en husskade - dem har vi også været på jagt efter, siger Marius.

Under nedlukningen har Marius sat sig et mål om at skulle gå 8.000 skridt om dagen, og det hjælper biologi-timen blandt andet med til.

- Jeg har en længere rute, end den vi går i dag - men den tænkte jeg blev for lang, smiler han.

- Nej øv - der gik vi lige glip af en stor sværm - de nåede at lande, siger Marius pludselig.

Kikkerten, som Marius har fået for et par år siden af sin mormor og morfar, kommer op for øjet.

- Nej de er for langt væk til, at jeg kan se, hvilken art det er, og de ser ikke ud til at være klar til at lette igen, konstaterer han.

Turen lakker mod enden, men Marius når at forevige et par fugle mere.

- Nu skal jeg hjem og have set billederne. Så skal jeg have googlet dem, hvis der er nogle, jeg ikke kender - det tror jeg nu ikke, siger Marius.

Marius har fået en kikkert af sine bedsteforældre, som han bruger flittigt, når han er på fuglejagt. Foto: Pia Mortensen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Camino Frøs Herred får ny gangbro

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Traktortræf for veteraner

Nytirsdag

Ny butik: Gå på oplevelse i Growupp

Nytirsdag

Aftenvandring i Genforeningens Tegn

Nytirsdag

Jels Tennisklub slår igen dørene op

Nytirsdag

Lintrup samlede 23,5 kg affald ind

Nytirsdag

Indsamling satte rekord

Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Annonce