Annonce
Nytirsdag

Succes på ridebanen: Andreas Schou fik sølv til DM

En glad Andreas Schou med sølvmedaljen om halsen. Det var en længe ventet medalje. Pressefoto
Der var spænding til det sidste om placeringerne ved mesterskabsstævnet i ridebanespringning hos Absolute Horses i Sommersted.
Annonce

Sommersted: Det har været en lang medaljepause, men i år lykkedes det endelig for Andreas Schou at få en medalje til DM i ridebanespringning.

Det blev til en sølvmedalje, og det var han rigtig glad for. Mesterskabet afgøres over tre runder, og efter første omgang lå han på andenpladsen. Men i anden runde fik han fire fejl for en nedrivning, og da rytterne lå tæt, rykkede han ned på en femteplads.

I den afsluttende finalerunde red han fejlfrit, og da rytterne foran ham fik fejl, endte han alligevel med sølvmedaljen. Andreas Schou, der starter for Revsø og Omegns Rideklub, red på hesten Darc de Lux, som kun er ni år og ikke har startet så høje klasser før. Han betegner den som en fantastisk hest, der kan have OL-potentiale.

Darc de Lux sprang flot over forhindringerne. Pressefoto

Guldet gik til den tidligere landstræner Lars Nørgaard Sørensen på Bøgegårdens Gladiola, og da han er en del af trænerteamet hos Absolute Horses, var det ikke den værste at tabe til. Andreas Schou har ikke vundet DM i de ti år, stævnet er afviklet på Tågerup, så efterhånden ville han bare gerne have en medalje. Og det lykkedes så.

Annonce

Andre mestre

Ud over Orifarm DM for senior blev der også kåret mestre i Agria DRF-mesterskaberne for Stephex & Abolute Horsetruck U18 (junior) og Jyske Bank U21 (ungrytter). U18 blev vundet af Nikoline Dresler på Cascada efter omspringning mod Maria Barnewitz Schou på Seana. De to var begge fejlfri gennem alle tre runder, men i omspringningen fik Maria en nedrivning.

U21 blev vundet af sidste års vinder Christine Thirup Christensen på Vedric, der fejlfri gennem alle tre runder.

Annonce

Vejret drillede

Afviklingen af det tiende DM på Tågerup har været præget af forhindringer. Stævnet skulle have været afviklet i juni, men Corona-pandemien kom i vejen. Stævnet blev udsat. Det internationale stævne og en kvalifikation til unghestechampionatet, der skulle have været afvikles samtidig, måtte aflyses. Stævnet måtte afvikles med mange foranstaltninger og på grund af forsamlingsrestriktionerne uden tilskuere. Tilmed blev vejret også en modstander. I løbet af de fire dage, stævnet varede, kom der en masse regn, en masse blæst, men heldigvis også tidspunkter med både sol og passende temperatur.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce