Annonce
Ny Tirsdag

Bjarne skiftede fra biler til blomster

Bjarne Christiansen, der sammen med hustruen Eva har blomsterforretningen Eva's Flora i Rødding, fylder 60 år fredag den 31. januar. Foto: Dorthe Andresen
Bjarne Christiansen, der sammen med hustruen Eva har blomsterforretningen Eva's Flora i Rødding, fylder 60 år fredag den 31. januar. Oprindeligt er han uddannet indenfor reservedele til biler.
Annonce

Rødding: Umiddelbart lå det ikke i kortene, at Bjarne Christiansen skulle være en del af en blomsterforretning i Rødding.

For Bjarne Christiansen, der er født og opvokset i Rødding, er uddannet lagermand indenfor reservedele til biler hos Fiat i Rødding. Efter en kort afstikker på 18 måneder hos militæret på Sjælland, gik turen tilbage til Rødding, hvor han fortsatte i autobranchen, blandt andet arbejdede han 19 år som dækmand hos Skodborg Dæk, ligesom han også en kort periode arbejdede for Tornum Auto.

Hver dag kører Bjarne Christiansen mange kilometer, når der skal bringes blomster ud. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Kører mange kilometer

Siden 1991 har han været gift med Eva, og butikken Eva's Flora, der først lå på Møgelmosevej, men siden flyttede til Østergade, har de haft siden 1997. Det var først i 2005, at Bjarne Christiansen for alvor blev en del af butikken, hvor han nu står for alt det økonomiske, en stor del af den telefoniske kontakt til kunderne, ligesom det også er Bjarne Christiansen, der hopper ind bag rattet i butikkens varebil, når der skal køres ud med buketter og alle de andre ting, som Eva og butikkens ansatte kreerer.

- Så jeg kører mange kilometer hver dag, kommer det med et smil fra Bjarne Christiansen, der på fredag den 31. januar fylder 60 år.

Og selvom det for nogen måske er en halvhøj alder, så tager Bjarne Christiansen den runde fødselsdag med ophøjet ro.

- Det er jo bare et tal, kommer det fra ham.

Annonce

Supplerer hinanden

At skifte dækbranchen ud og blive en del af blomsterforretningen krævede ikke de helt store overvejelser fra Bjarne Christiansen.

- Jeg var her jo alligevel altid efter arbejdstid. Og vi arbejder godt sammen - vi har jo hver vores område, smiler Bjarne Christiansen.

- Ja, hvis jeg begynder at stå ved computeren, så går tiden da i stå. Så vi supplerer hinanden rigtig godt, kommer det fra hustruen Eva, der var glad for, at husbonden havde lyst til at lette hende for en del af det arbejde, det er at drive en forretning.

- Det var befriende. På et tidspunkt sov jeg ikke ret meget, fordi jeg var i gang fra tidligt om morgenen - og jeg skulle sidde og lave regnskaber om aftenen, siger Eva Christiansen.

Bjarne Christiansen har været en del af butikken på fuld tid siden 2005. I baggrunden ses hustruen Eva Christiansen. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Ferie på motorcykel

Eva og Bjarne Christiansen bor i Rødding, hvor de deler matriklen, der også tæller 1500 kvadratmeter have, med fire katte.

Og når der er sæson for det, så kan Bjarne Christiansen godt lide at tage en køretur på sin Kawasaki motorcykel.

- Jeg kører nok 4000-6000 kilometer hvert år på den, fortæller Bjarne Christiansen.

For det er også mange gange motorcyklen, der er befordringsmidlet, når parret kører på ferie - Bjarne styrer og Eva sidder bagpå - til forskellige destinationer.

- Vi vil gerne til Sverige, men vi har også været i Harzen, Mosel og USA, siger Bjarne Christiansen, der også hvert år tilbringer en uge på MC-højskole sammen med en makker.

- Så kører vi motorcykel og hører røverhistorier. Og der kommer alle mulige forskellige folk hvert år, fortæller Bjarne Christiansen, der har haft motorcykelkørekort, siden han var 18 år.

- Men jeg fik først min første motorcykel, da jeg var 47 år. Da fik jeg tid til det. Den motorcykel jeg har nu, er nummer tre, siger Bjarne Christiansen.

Annonce

Fødselsdag markeres

Lige nu er der dog et stykke tid til, at motorcykelsæsonen for alvor begynder.

Og i den helt nære fremtid er der naturligvis en smule fokus på, at han på fredag runder de 60 år.

Fødselsdagen markeres nemlig i butikken torsdag den 30. januar fra klokken 9 til 17.30, hvor både kunder og alle andre, der har lyst til at ønske tillykke, er velkomne til at kigge forbi.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Mest læste

Annonce