Annonce
Nytirsdag

Borgmester fik overrakt underskrifter: Beboere vil kæmpe for deres grønne område

I alt er der blevet indsamlet næsten 800 underskrifter mod byggeri på det grønne område på Ravnbjerg. De 490 fik borgmester Egon Fræhr overrakt tirsdag morgen. Fra venstre er det Minna Eberhardt, Esther Lauritsen, René Eberhardt og borgmesteren. Foto: Dorthe Andresen
Repræsentanter for beboerne på Ravnbjerg i Jels og for Jels Krolf Klub var tirsdag morgen forbi rådhuset i Vejen for at overrække 490 underskrifter til borgmesteren.
Annonce

Jels: Det grønne område på Ravnbjerg, som også huser Jels Krolf Klub og har gjort det de seneste godt 13 år, skal ikke omdannes til et boligområde.

Det er den korte version af en sag, som begyndte allerede sidste år. Boligselskabet Domea Kongeåen, der i forvejen har boliger på Ravnbjerg, har udtrykt ønske om at bygge flere boliger i samme område. Men det vil betyde, at en stor del af det rekreative grønne område vil forsvinde.

Det vil hverken beboerne på Ravnbjerg eller medlemmerne af Jels Krolf Klub finde sig i. Derfor har de af flere omgange protesteret mod, at kommunen sælger grunden til boligselskabet.

Tirsdag morgen havde repræsentanter for beboerne på Ravnbjerg og for Jels Krolf Klub - Minna og Réne Eberhardt og Esther Lauritsen - så taget turen til Vejen for på rådhuset at overrække 490 underskrifter til borgmester Egon Fræhr.

Annonce

Vil gå i positiv dialog

På rådhuset fik de lov til at argumentere for deres sag, men borgmesteren holdt fast i det, han tidligere har sagt i sagen.

- Det er så sjældent, at vi får henvendelser fra selskaber, der vil bygge boliger udenfor Vejen, Brørup, Holsted eller Rødding, så hvis der kommer nogen, som siger, at de kan se, at der er vækst i det her område og gerne vil være med til at udvikle, så vil jeg da til hver en tid gå i en positiv dialog med dem. Så er opgaven så, hvordan laver vi det sådan, så der både kan være boliger, og vi kan imødekomme ønsker om et grønt område, sagde Egon Fræhr blandt andet.


I det projekt, vi har set, skal der bygges 34 boliger. Der ligger 17 i forvejen plus de 13 parcelhuse, der er på vejen. Så vil der være over 60 boliger på én vej i Jels.

René Eberhardt, beboer på Ravnbjerg i Jels


Han slog dog også fast, at han endnu ikke har set et færdigt boligprojekt for området, og indtil det sker, så vil han ikke gøre noget.

Det er kommunen, der ejer det grønne område på Ravnbjerg, og det er derfor også kommunen, der er i sin gode ret til at sælge grunden, hvis der kommer en forespørgsel.

Annonce

60 boliger på én vej

Udover at miste det grønne område, som en stor del af byens borgere bruger, og hvor krolfklubben har opbygget fire baner med hver 12 huller, så frygter beboerne også, at boligmassen på Ravnbjerg bliver alt for massiv.

- I det projekt, vi har set, skal der bygges 34 boliger. Der ligger 17 i forvejen plus de 13 parcelhuse, der er på vejen. Så vil der være over 60 boliger på én vej i Jels, lød det fra René Eberhardt.

Hverken han eller de to kvinder var synligt tilfredse efter mødet med borgmesteren, men glade for, at de havde fået mulighed for at fortælle ham, hvordan de og næsten 800 borgere ser på sagen. For udover de 490 underskrifter, som blev afleveret tirsdag morgen, så er der i samme sag tidligere afleveret 300 underskrifter mod et boligprojekt i området.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce