Annonce
Nytirsdag

Bowling er for alle

I Rødding Centret er der opdaterede bowlingfaciliteter, der giver mulighed for en dyst mellem venner og familie. Foto: Rødding Centret
Rødding Centret slår i denne uge et slag for centrets bowlingbaner. Læs klummen fra fitness- og aktivitetsansvarlig Dorte Kristensen.

Bowling er en aktivitet, hvor man sender en bowlingkugle ned langs en aflang bane med målet at vælte så mange af de 10 opstillede kegler som muligt.

Bowling er aktiviteten, som udøvere vil kalde en sport, men mange vil kalde weekend- eller familieunderholdning.

Ser vi på definitionen af ”sport” ifølge Den Danske Ordbog lyder den ”(konkurrencepræget) fysisk aktivitet eller spil der udøves enten individuelt eller i hold efter et bestemt sæt regler og ofte med brug af særligt udstyr og særlige redskaber”. Altså kan vi godt konkludere, at bowling er en sport. Dog har de fleste af os mødt sportsgrenen under alt andet end sportslige forhold men i stedet brugt det som et spil til at hygge os med venner og familie. Det er derfor tydeligt at se en opdeling af de to ”grupper”, som benytter bowlingbanerne.

Annonce
Bowling er for børn og voksne i alle aldre. Foto: Rødding Centret

Vi skal ikke mange år tilbage her i Rødding Centret før vi er i en tid, hvor bowlingbanerne var hyppigt besøgt af familier, som skulle hygge sig lidt ekstra i weekender og ferier samt venner, som gerne ville lave noget aktivt sammen og være fælles om noget. Banerne var ofte bookede – og ikke kun af de faste udøvere, som uge efter uge spiller deres sport, men af folk, som for fornøjelsens skyld, lige skulle have et spil bowling. Deraf opdaterede vi i 2016 vores bowlingfaciliteter og byggede 4 helt nye bowlingbaner – men så vendte tendensen. Færre og færre bookede baner og nu, i slutningen af 2021, står vores baner oftest tomme, uden den latter, sjov og gode energi, som tidligere fulgte de mange spillende. Okay, vi må ikke glemme vores trofaste bowlere, vores udøvere, for hvem bowling er deres sportsgren og ikke blot en rekreativ aktivitet. De er her fast, uge efter uge, øver sig på teknikken, udfordrer deres rekorder og konkurrerer mod hinanden. Men hvor er familierne? Hvor er vennerne? Er bowling ikke sjovt at spille længere, eller er der kommet en ny trend, en ny ”bowling”, som vi samles om i fritiden for at hygge os? Bowling er jo ikke blot en fornøjelig aktivitet at samles om, det er en aktivitet (eller sport), hvor vi alle kan være med uanset funktionsniveau, alder eller tekniske kunnen. Med automatiske børnebander til de mindste (eller upræcise skytter), ramper til dem, som skal have lidt ekstra hjælpe til at få fut i bowlingkuglen, samt bowlingkugler i størrelser fra 6 til 16, har vi her i Rødding gjort det muligt, at alle kan spille mod alle. Her skal ingen lades tilbage og 82’årige bedstemor kan spille på lige fod med det bomstærke 27’årige barnebarn ligesom den 8’årige søn sagtens kan spille mod sine ældre søskende og forældre, uden at stå tilbage for manglende evner til at sigte.

I Danhostel Rødding Centret har vi altså faciliteterne til, at alle kan hygge sig om en fælles aktivitet med hinanden. Men hvordan får vi gang i vores bowlingbaner igen, så vores skønne faciliteter igen kan benyttes og fyldes med glæde og latter?

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Nu skal julemanden vækkes

Annonce
Annonce
Nytirsdag

December i Rødding Aktivitetshus, hvor hoved, krop og hænder er i gang

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Pas på når du handler online på Black Friday

Nytirsdag

Rødding svømmere høstede medaljer

Nytirsdag

Kurt Jensen genvalgt: - Jeg er skuffet over de mange blanke stemmer

Nytirsdag

Dyreven holder foredrag i Rødding Eftermiddagshøjskole

Nytirsdag

Jule-cykeltur fra Pansergravene

Nytirsdag

Trylleri og magi trak fuldt hus

Nytirsdag

Rødding er ganske særlig

Nytirsdag

Historisk Årbog er klar til præsentation

Nytirsdag

Vojenskoret giver adventskoncert i Øster Lindet Kirke

Nytirsdag

Publikum er vendt tilbage til biografen for fuld styrke

Nytirsdag

Sygeplejerske åbner klinik i Skodborg

Nytirsdag

Julemandens Suttetræ har fået besøg

Nytirsdag

Camino Frøs Herred arrangerer juletur

Nytirsdag

Familieklubben får plads til flere

Nytirsdag

Fortryllende juleshow kommer til Rødding

Nytirsdag

Donation: Båddåb og standerstrygning i Jels Roklub

Nytirsdag

Jels-vikinger sender coronastøtte retur

Nytirsdag

Spejderne flyttede ind i Børnecentret

Nytirsdag

Trods hård modgang med kræft og hjerteproblemer: Lise og Ove Lindahl Petersen kan fejre diamantbryllup

Nytirsdag

Røddings Serie 1 hold er kommunens bedste

Nytirsdag

Det kolde gys: De Blå Istapper inviterer til åbent hus

Annonce