Annonce
Nytirsdag

Brandværnet køber hjertestarter til byens borgere

Rødding Frivillige Brandværn har købt og opsat en hjertestarter ved byens brandstation. På billedet er det brandkaptajn John Boelck og Per Gubi Hald, der har virksomheden GubiAid, og han er også medlem af brandværnet i Rødding. Foto: Dorthe Andresen
Rødding Frivillige Brandværn har købt og opsat en hjertestarter ved byens brandstation. Hjertestarteren kan benyttes på alle tider af døgnet.
Annonce

Rødding: Når et menneske får hjertestop, begynder en kamp mod uret. For de første minutters førstehjælp er livsvigtige. Hvis der også er en hjertestarter i nærheden, kan den være medvirkende til at redde liv.

En sådan hjertestarter har Rødding nu også fået i midtbyen, nemlig på væggen udenfor byens brandstation.

Det er Rødding Frivillige Brandværn, der har betalt for hjertestarteren - men borgerne har sådan set indirekte været med til at betale til den. I hvert fald de borgere, der tager plads ved bordene foran brandstationen, når brandværnet inviterer til spisning i forbindelse med det årlige By Night-arrangement.

- Befolkningen har støttet os ved By Night, og nu vil vi gerne give lidt tilbage, siger John Boelck, der er brandkaptajn hos Rødding Frivillige Brandværn, og fortsætter:

- I mange år har vi brugt pengene på ekstraudstyr til bilerne eller til mandskabet. Nu ville vi gerne give en gave til borgerne.

Annonce

Døgnet rundt, året rundt

Den nye hjertestarter, der hænger i et varmeskab, så den er tilgængelig døgnet rundt og året rundt, har kostet cirka 15.000 kroner. Den er købt gennem virksomheden GubiAid, der ejes af Per Gubi Hald, der er medlem af brandværnet og værnets tidligere brandkaptajn.

- Vi har jo en hjertestarter på sprøjten, men den kan folk ikke komme til, siger Per Gubi Hald.

Han fortæller, at der er nogle hjertestartere, der er tilgængelige døgnet rundt, i Rødding - blandt andet ved kirken, ved ABC, ved Rødding Fri Fag- og Efterskole og nu også ved brandstationen. Derudover er der flere hjertestartere rundt i byen - de fleste er dog låst inde i aftentimerne.

- Men både Forum Rødding og vi arbejder på at få dem alle ud. Vi vil gerne have, at de er tilgængelige. For det er ikke kun mellem klokken 8 og 16, man får hjertestop, siger Per Gubi Hald.

Den nye hjertestarter ved brandstationen er blevet registreret på hjemmesiden www.hjertestarter.dk, på TrygFondens Hjertestart-app, ligesom den naturligvis også er registreret hos alarmcentralen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce