Annonce
Nytirsdag

Bygger for 18 millioner kroner: Topmoderne center står klar til næste år

Rødding Centret 1. spadestik renovering august 2021
Rødding Centret havde inviteret til første spadestik i forbindelse med det store projekt med nybyggeri og renovering til 18 millioner kroner.

Rødding: - Det er ikke kommunen, der skaber liv i lokalsamfundene. Det kan kun de lokale borgere. Men kommunen kan være med til at skabe rammerne. Det bedste ved, at vi er til første spadestik her ved Rødding Centret, er, at det vidner om, at der er et behov for det. Og jeg er med på, at der også er nogle bygninger, som trænger til en renovering.

Sådan sagde Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr, blandt andet, da der mandag formiddag var inviteret til første spadestik i forbindelse med Rødding Centrets store projekt med nybyggeri og renovering.

Når byggeri og renovering er fuldendt til næste år, vil Rødding Centret blandt andet kunne præsentere moderne omklædningsfaciliteter, loungeområde, mødelokale, foreningslokale, gæstekøkken, depot og et stor fitnessafdeling i to etager.

Annonce

- Det er en del af bestyrelsens strategi, at Rødding Centret skal være attraktivt for brugere og gæster, sagde Lone Houmann Holst, der er formand for Rødding Centrets bestyrelse.

Hun takkede i sin tale både byrådet for stor velvillighed, kommunen for et godt samarbejde og ikke mindst de lokale borgere og det lokale erhvervsliv.

Tak for stor opbakning

- Tak for den store opbakning, hvor både private borgere, foreninger og erhvervslivet har doneret penge, lød det fra Lone Houmann Holst.

For det er ikke småpenge, der bliver brugt i denne omgang - i forhold til, hvad tingene kostede tilbage i begyndelsen af 1960'erne, da der også blev taget første spadestik til en hal i Rødding.

Det er ikke kommunen, der skaber liv i lokalsamfundene. Det kan kun de lokale borgere. Men kommunen kan være med til at skabe rammerne.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune

- Dengang var budgettet på 293.000 kroner, mens kommunen opførte en tilbygning til 150.000 kroner. Det er nogle helt andre budgetter, vi arbejder med i dag, sagde formanden.

Det samlede beløb for byggeri og renovering løber nemlig op i 18 millioner kroner. De 14 millioner kommer fra Vejen Kommune, mens Rødding Centret selv har skulle skaffe resten.

Det er blandt andet sket ved at "gå med hatten i hånden" rundt til lokale borgere, erhvervsliv og foreningsliv. Og det har givet pote, for ifølge centerleder Klaus Svendsen er der blevet samlet næsten 700.000 kroner ind.

Og da Rødding Centret ikke sådan smider om sig med penge, så var den nypudsede spade, som Lone Houmann Holst og Egon Fræhr i fællesskab tog første spadestik med, en god, gammel genbrugsspade. Den har nemlig tidligere været brugt ved lignende arrangementer ved centret.

Formand for Rødding Centret, Lone Houmann Holst, og borgmester Egon Fræhr tog i fællesskab første spadestik ved Rødding Centret. Foto: Dorthe Andresen
Rødding Centret 1. spadestik renovering august 2021
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Efterårsferien er kartoffelferie på Hygum Hjemstavnsgård

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Ukrainsk kunstner udstilles for første gang i Danmark

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

De liberale rødder kommer til Rødding Højskole

Nytirsdag

Torvedagene i Rødding har været en succes

Nytirsdag

Bilforhandler fejrer 40 års jubilæum med bilmærke

Nytirsdag

Karina starter for sig selv: - Jeg har vildt mange sommerfugle i maven

Nytirsdag

Nyt tiltag: Høstfesten i Jels var en succes

Nytirsdag

Meyer & Friends gæster Rødding Sognekirke for at give koncert

Nytirsdag

Livsstilsmesse i Jels byder på kunst, kød og korsang

Nytirsdag

Støttekoncert i Rødding

Nytirsdag

Jens-Jacob er ny centerchef i Jels

Nytirsdag

Gunner Hattesen tager tilhørerne med gennem Sønderjylland

Nytirsdag

Frisk initiativ: Ung styregruppe bag nyt initiativ

Nytirsdag

Henrik og Jens-Erik smider ny idé på bordet: - Det er en skam, at man ikke udnytter chancen til at skabe en flot bymidte

Nytirsdag

Lintrup Børnecenter havde fokus på sund mad og bevægelse: TV-kokken Claus Holm hjalp med madpakkerne

Nytirsdag

Tidligere friskoleelev vender tilbage og giver koncert: Emma glæder sig til at synge og spille

Nytirsdag

Royal Run i børnehøjde

Nytirsdag

Rødding Centret får besøg af cirkus

Nytirsdag

Skodborg Eftermiddagshøjskole er parat til ny sæson

Nytirsdag

Rødding-spillerne fortsætter traditionen

Nytirsdag

Borgerforening inviterer til høstfest

Nytirsdag

Efterskoleelever løb i 24 timer for rent drikkevand i Togo

Nytirsdag

God idé fik antallet af medarbejdere til at vokse fra to til 10 ansatte: Vokseværk kræver større lokaler

Annonce