Annonce
Nytirsdag

Camino Frøs Herred blev indviet med en vandretur

Med Camino-formand Ann Tanggaard Alonso i front vandrede omkring 80 deltagere søndag ud på pilgrimsrutens jomfrutur fra Rødding Frimenighedskirke til middelalderkirken og kaffebordet i Hjerting. Vejet variere helt traditionelt fra høj sol til styrtregn. Foto: Steen Rasmussen
Camino Frøs Herred blev søndag indviet med gudstjeneste, vandring fra Rødding til Hjerting, kaffebord, sol og styrtregn. Små 100 fodfolk deltog.
Annonce

RØDDING: De fleste af os har nok i en travetur en enkelt dag, men der er helt sikkert også vandrere, som går efter den ægte pilgrimsmetode, nemlig en flerdagsmarch fra sted til sted med overnatninger undervejs.

Det er også en mulighed på den nye Camino Frøs Herred, som søndag eftermiddag blev indviet med et stort program og op mod 100 deltagere.

Maren Lotte Otte fra Fole er caminoens gps-ekspert og i øvrigt supertraver blandt andet med en månedlang tur tværs over Alperne. Hun oplyser, at netop overnatningsmulighederne vil blive skrevet ind på de kort over Frøs-caminoens 11 etaper på i alt 110 kilometer.

- Der er kroer og hoteller undervejs, og så er der et antal shelters og nogle private muligheder, fortæller Maren Lotte Otte, der selv har stillet et hjørne af sin have til fodfolkets rådighed blandt andet med mulighed for at varme en kop te.

Landkortene er ved at blive udarbejdet og vil kunne ses på caminoens hjemmeside.

Annonce

Væk fra stress og jag

Indvielsen blev indledt med gudstjeneste i Rødding Frimenighed ved Mette Geil. Derefter blev det røde bånd bundet op af formand Ann Tanggaard Alonso og næstformand Linda Jensen som optakt til gåturen til Hjerting på små fem kilometer.


At vandre kan forandre. Det sætter tankerne i gang, og man kommer væk fra hverdagens stress og jag - hvis man giver sig selv lov. At vandre er godt for helbredet og det kræver ingen større erfaring og dyrt udstyr. Det kommer helt af sig selv.

Ann Tanggaard Alonso


- At vandre kan forandre. Det sætter tankerne i gang, og man kommer væk fra hverdagens stress og jag - hvis man giver sig selv lov. At vandre er godt for helbredet og det kræver ingen større erfaring og dyrt udstyr. Det kommer helt af sig selv, sagde Ann Tanggaard Alonso i sin indvielsestale.

- Det værste, der sker, er, at man bliver afhængig af det.

- Samtidig med caminoen er der kommet ekstra fokus på den danske natur og de danske vandreruter nu, hvor de forskellige udenlandske Caminoer ikke kan komme i betragtning.

- Det er her afhængigheden kommer ind i billedet. Ud at vandre, det skal man, og opleve vores områdes naturperler og udflugtsmål.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Mest læste

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Nytirsdag

Kunsten at arbejde med glas

Annonce