Annonce
Nytirsdag

Camino Frøs Herred ruten er helt på plads

Turen byder på mange spændende natur- og kulturoplevelser. Privatfoto
Arbejdsgruppen bag vandreruten Camino Frøs Herred har nu fået ruten tegnet helt færdig. Ruten er på i alt 108 kilometer.
Annonce

Rødding: Der er blevet arbejdet hårdt for at få den lokale vandrerute Camino Frøs Herred helt på plads - og få tegnet ruten helt præcist.

Det arbejde er nu slut, og ruten er på 108 kilometer, som bølger sig rundt i det gamle Frøs Herred. Ruten byder på flere spændende oplevelser på højderyggen mellem Kongeåen og Gram Å, ligesom den grænser op til den gamle grænse fra 1864 til 1920, som var en brydningstid for området.

Caminoen er den længste i Danmark, som kan tages i etaper, weekendture eller over en hel uge, da der er flere gode overnatningsmuligheder langs ruten.

Ruten bevæger sig i landskabet mellem områdets ti kirker og ni sogne i de tidligere Rødding og Gram kommuner.

Kirkerne er milepælene, som alle har deres særpræg – en af landets mindst, en frikirke, en kirke, der har været herskerkirke. Alle er præget af at have været grænsekirker. Derfor vil man også kunne opleve mange genforeningssten i området.

Ruten går igennem 14 byer/landsbyer, som alle har noget at byde på. Der vandres både langs Gram Å og Kongeåen, lidt af stykke er på Hærvejen/Kongeåstien, og der er sammenfald med stien ved Gram Slot, jernbanestien i Sommerlystskoven ved Rødding, sporet ved Lintrup, flere kirkestier og skolestier.

Stien er tæt ved Wellings Landsbymuseum, Pansergravene, Dover gamle smedje/kirke, Kanonstillingen, Bennedsgaard i Københoved, Lokes Høje, Frihedsbroen, "toppen af Sønderjylland" Skodborg, vadestedet ved Øster Lindet, Sct. Thøgers ved Enderupskov, Harreby gravhøjene, hjemstavnsgården i Sdr. Hygum, stendiget i Brændstrup og Præstekilden/Raslebækken ved Rødding.

Alle steder er unikke i sognene Gram, Fole, Sdr. Hygum, Rødding, Hjerting, Lintrup, Skrave, Skodborg og Øster Lindet.

Ruten bliver officielt indviet søndag den 23. august, men vil i begyndelsen af 2020 være at finde på Visit Vejen app'en.

Vandreruten Camino Frøs Herred er i alt på 108 kilometer. Privatfoto
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Nytirsdag

ABC har årets julevin klar

Nytirsdag

Præsidentskifte hos soroptimisterne

Nytirsdag

Økonomisk støtte fra uventet kant

Nytirsdag

Kunsten rykker igen ind i butikken

Nytirsdag

Rekordmange gæster i Glad Zoo

Annonce