Annonce
Nytirsdag

Carl Holst ny formand for Center for Grundtvigforskning

En lidt yngre Carl Holst foran en af vore mange ældgamle middelalderkirker er netop udnævnt til formand for Center for Grundtvigforskning. Foto:  Michael Svenningsen
Mangeårig erfaring fra adskillige områder i det politiske landskab er Carl Holsts forudsætning for nyt tillidshverv.

Mange har dømt ham ude, men Foreningsdanmark har brug for og tillid til folk, der vil og kan, selv om de har slået sig på den offentlige mening og medierne.

Bestyrelsen for Center for Grundtvigforskning på Vartov i København - grundtvigianismens højborg - har netop valgt ny formand, Carl Holst, Rødding.

"Mangeårig erfaring fra adskillige områder i det politiske landskab i Danmark vil komme Center for Grundtvigforskning til gode, når centerbestyrelsens tidligere næstformand Carl Holst tiltræder som formand," skriver centret i en pressemeddelelse.

- Med udpegelsen af Carl Holst har vi fået en yderst kompetent bestyrelsesformand med stærk faglighed, stort udsyn og politisk erfaring, som vil komme os til gavn. Jeg glæder mig til samarbejdet om at sikre færdiggørelsen af centerets hovedopgave, siger centerleder Katrine Frøkjær Baunvig.

Carl Holst, der har en baggrund som skolelærer, regionsrådsformand og folketingspolitiker, afløser tidligere folketingspolitiker Karen Klint.

En stærk interesse for kirkelig og folkelig oplysning og ikke mindst levende fællesskaber er baggrunden for at Carl Holst blev medlem af bestyrelsen i sin tid.

Denne interesse bar han med med som formand for regeringens Højskoleudvalg, 2003 – 2005. Et udvalgsarbejde som bl.a. resulterede i tilføjelsen af ”demokratisk dannelse” i hovedsigtet for højskolerne. Ønsket med denne tilføjelse var bl.a. at understrege, at demokrati både skal fastholdes og udvikles.

- Interessen for højskolen og kirken har jeg med hjemmefra. Jeg voksede op på Rødding Højskole, og kirken er en integreret del af Højskoledanmark, forklarer den nye centerformand.


Interessen for højskolen og kirken har jeg med hjemmefra. Jeg voksede op på Rødding Højskole, og kirken er en integreret del af Højskoledanmark.

Carl Holst


Carl Holsts evner og netværk blev benyttet, da han arbejdede for Rødding Højskoles overlevelse i 2006 og årene frem. Grundtvig Centeret har også flere gange benyttet Carl Holsts netværk, bl.a. da regeringen foreslog at stoppe med den årlige bevilling på 10 mio. kr. til Centeret.

Som tidligere medlem af landsstyrelsen for Liberalt Oplysningsforbund og nuværende formand for bl.a. Videncenter for Folkeoplysning har Carl Holst også Folkeoplysningen inde under huden.

Carl Holst, Rødding. Foto: Lasse Hyldager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Annonce