Annonce
Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Frank i Rødding har gennemgået et generationsskifte. Ved nytårsskiftet overtog Charlotte Schmidt-Hansen butikken fra sine forældre Jette og Frank Schmidt-Hansen. Jette (t.v.) vil dog fortsat servicere kunderne i butikken. Foto: Jacob Schultz
Ved årsskiftet kunne 33-årige Charlotte Schmidt-Hansen kalde sig butiksindehaver. Hun har overtaget Frank i Rødding efter sine forældre Jette og Frank Schmidt-Hansen.

Rødding: Fra 1. januar blev det sikkert og vist - Charlotte Schmidt-Hansen står bag roret hos Frank i Rødding.

- Det har da krævet nogle ekstra overvejelser, for som min far sagde, så kan jeg ikke gå ind i det halvt, fortæller den nye forretningsindehaver.

Frank i Rødding har gennemgået et generationsskifte. Ved nytårsskiftet overtog Charlotte Schmidt-Hansen har butikken. Foto: Jacob Schultz

Charlotte er født og opvokset i Rødding, hvor hun har været et kendt ansigt i Rødding Hallen, hvor hun både har driblet rundt med en håndbold og fodbold.

Annonce

- Jeg har altid dyrket meget sport, og jeg tog også et år på Koldingegnens Idrætsefterskole efter folkeskolen.

Vejen til at blive butiksindehaver har budt på mange spændende udfordringer og oplevelser for Charlotte Scmidt-Hansen, der dog først troede, hun skulle være dekoratør.

- I forbindelse med min HG-uddannelse tog jeg på dekoratør-skolen i Svendborg, men der var al for meget teori i det, så det fandt jeg ud af ikke var noget for mig - jeg skal helst have, at der sker noget med det samme, griner hun.

Guide i Tyrkiet

Charlotte er udlært salgsassistent hos Imerco i Vejen, men isenkrambranchen blev for et år sat på standby.

- Jeg trængte til at være mig selv, efter jeg blev udlært, så jeg tog til Bodrum som turistguide for Tyrkiet Eksperten. Det år gav mig rigtig meget selvtillid, selvstændighed og oplevelser, jeg ikke ville have været foruden. Det ene øjeblik hentede jeg gæster i lufthavnen og briefede dem i bussen på vej til hotellet, senere stod jeg foran en stor flok og holdt informationsmøde, og senere hjalp jeg måske nogle andre gæster, hvis de havde problemer af en eller anden art. Jeg lærte virkelig at tage ansvar og presse mig selv, forklarer Charlotte.

Hun vendte retur til Rødding med sin tyrkiske kæreste, og parret fik datteren Mira, der i dag er otte år.

- Han rejste tilbage efter et par år, men vi har et fint forhold til ham i dag. Det er vigtigt for Mira, siger hun.

Imerco kom på banen igen efter endt barsel, og Charlotte bestred stillingen som butikschef i både Haderslev og Vojens, indtil hun for syv et halvt år siden startede i forældrenes forretning i Rødding.

- Vi er vokset op med et selvstændigt gen, og jeg har altid villet være chef. Derfor var det også mig, der tog over, når mine forældre var væk. Nu er tiden kommet til, det bliver hele tiden, og det glæder jeg mig til. Min forældre afleverer en forretning på toppen, så der bliver da noget at leve op til, men jeg er et stort konkurrencemenneske, så jeg vil gerne gøre det endnu bedre, griner Charlotte.

Frank i Rødding har gennemgået et generationsskifte. Ved nytårsskiftet overtog Charlotte Schmidt-Hansen har butikken. Foto: Jacob Schultz

Hun er godt klar over at med forretningsovertagelsen, så bliver hendes arbejdsuge længere end hidtil, men hun har fuld opbakning på hjemmefronten:

- Min søde kæreste Jesper har sagt ja til at tage en ekstra tørn derhjemme, så derfor tør jeg springe ud i det. Jeg brænder virkelig for det, og butikken bliver nærmest mit tredje barn.

Frank i Rødding har gennemgået et generationsskifte. Ved nytårsskiftet overtog Charlotte Schmidt-Hansen har butikken. Foto: Jacob Schultz

I hjemmet i Lintrup fik Jesper og Charlotte nemlig datteren, Lærke på tre år, så familien tæller fire i alt.

Vi er vokset op med et selvstændigt gen, og jeg har altid villet være chef. Derfor var det også mig, der tog over, når mine forældre var væk. Nu er tiden kommet til, det bliver hele tiden, og det glæder jeg mig til.

Frank i Rødding

Charlotte overtager en butik med fem ansatte, der betjener kunder fra et stort opland.

Charlotte Schmidt-Hansens vision er, at kunderne stadig vil køre efter den gode kundeservice og det gode udvalg.Annonce
Nytirsdag

En af Rødderne vendte hjem

Annonce
Nytirsdag

Ny brandmand hos de frivillige: En god måde at lære byen at kende på

Annonce
Nytirsdag

Farvel og goddag: Ny daglig leder er flyvende

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Se billederne: Rejsegilde for Rødding Centrets nye tilbygning

Nytirsdag

Fællessang som kulturarv

Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Annonce