Annonce
Nytirsdag

Cykelsti til 8,5 millioner kroner fra Rødding til Hellet

Anden etape af cykelstien mellem Jels og Rødding bliver strækningen mellem Rødding og Hellet. Illustration: Vejen Kommune
Efter at cykelstien mellem Jels og Grønnebæk blev en realitet i 2017, sættes der nu gang i strækningen fra Rødding til Hellet. Desuden er der bevilget penge til 2 minus 1-veje fra Brørup til Malt.
Annonce

Rødding-Jels: Lige siden storkommunen blev en realitet, har Vejen Byråd haft fokus på etablering af cykelstier.

På det seneste møde blev det godkendt, at der kan sættes gang i endnu et projekt. Det gælder strækningen mellem Rødding og Jels.

Tilbage i 2017 blev en ny dobbeltrettet cykelsti mellem Jels og Grønnebæk etableret, og i næste projekt gælder det en dobbeltrettet cykelsti på strækningen mellem Rødding og Hellet. Herefter vil det kun være strækningen fra Hellet til Grønnebæk, som mangler, inden en sammenhængende og mere sikker og tryg cykelrute mellem Rødding og Jels vil være en realitet.

Politiet udpegede i 2019 Jelsvej – strækningen mellem Rødding og Jels – som en såkaldt fokusstrækning. Det betyder, at politiet her ofte udfører hastighedskontroller, og strækningen er desuden udpeget som trafikfarlig skolevej.

I år viser en hastighedsmåling, som blev foretaget ved Hellet, at der køres med en gennemsnitshastighed på 82,8 km/t, men også, at de 15 procent, der kører hurtigst, kører med en hastighed højere end 92 km/t. Samtidig viser målingen at 11,7 procent af de 2.677 køretøjer, der dagligt kører på strækningen, er lastbiler.

I perioden 2015-2019 er der registreret fire uheld på strækningen heraf et enkelt, hvor en cyklist var involveret.

Cykelstien mellem Rødding og Hellet er beregnet til at koste 8,5 millioner kroner.

2 minus 1-veje

På en 2 minus 1 vej, som etableres mellem Brørup og Malt samt mellem Vejen og Andst, er der kun ét spor for bilisterne, selvom der er trafik i begge retninger. Vejtypen anlægges derfor kun på veje med begrænset trafik.

En 2 minus 1-vej, er en vejtype, hvor der er én vejbane og bred vejkant i begge sider. Målet med etablering af 2-minus-1-veje er at give plads til cyklister og fodgængere på vejen og dermed undgå at etablere nye gang- og cykelstier

Vejdirektoratet konstaterer, at de kommuner, der allerede har valgt at anlægge 2 minus 1 veje, generelt tilfredse med, hvordan vejtypen fungerer, og flere steder har man oplevet, at hastigheden er faldet til gavn for trafiksikkerheden.

Det understreges også af en undersøgelse, som Cowi har lavet for Vejdirektoratet. Flere kommuner har dog angivet, at der især i starten kan være tvivl hos trafikanterne om, hvordan de skal køre på vejen.

Annonce

Kan undgå Jelsvej

Når det er strækningen mellem Hellet og Grønnebæk, som ikke vælges, så skyldes det, at der er mulighed for at cykle ad de mindre befærdede veje Helletvej og Langetvedvej – og dermed undgå Jelsvej.

Det vurderes ikke i 2020 muligt at opnå støtte fra Transportministeriets Cykelpulje, da puljen i år udmøntes til projekter, som forbedrer cykelparkeringsfaciliteterne ved stationer på statsbanenettet og langs de planlagte letbaner

I 2017 ansøgte Vejen Kommune om støtte fra Transportministeriets Cykelpulje til følgende tre cykelstiprojekter fra Vejen Kommunes Cykelruteplan.

Vejen Kommune fik efterfølgende meddelt støtte til projekterne Stiforbindelse mellem Askov Skole og Kongehøj/Mannehøj og til en 2 minus 1-vej på Gamstvej mellem Vejen og Andst.

Desuden er der altså bevilget penge til cykelstiprojektet mellem Rødding og Hellet. Endvidere er det godkendt en bevilling til en 2 minus 1-vej mellem Brørup og Malt.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce