Annonce
Nytirsdag

De danske værdier til debat

Tidligere biskop i Fyens Stift Kresten Drejergaard, Odense, stiller spørgsmålet ”Hvad er det, vi siger, at vi er, når vi siger, at vi er danskere? ” ved næste møde i eftermiddagshøjskolen i Rødding fredag den 10. januar. Privatfoto
Annonce

Rødding: Meget apropos 100-året i 2020 for Sønderjyllands genforening med Danmark efter mere end et halvt århundrede under prøjsisk styre vil det næste møde i eftermiddagshøjskolen i Rødding beskæftige sig med, hvad der kan kaldes ”de danske værdier”. Mødet holdes fredag den 10. januar kl. 14, og som sædvanligt lægger Rødding Aktivitetshus, Østergade 28, lokale til. Med kaffe og kage koster det 50 kr. at være med.

Gæst denne gang er tidligere biskop i Fyens Stift Kresten Drejergaard, Odense, som ud fra spørgsmålet ”Hvad er det, vi siger, at vi er, når vi siger, at vi er danskere? ” kommer med sit bud på et svar. Ved siden af det historiske tager han aktuelt udgangspunkt i den megen snak for tiden om netop de danske værdier, som tilflyttere fra udlandet ventes at tilegne sig, når de flytter til Danmark.

Kresten Drejergaard er vendelbo. Efter studieårene på universitetet i Aarhus fik han sit virke på Fyn. Først som sognepræst i de vestfynske sogne Asperup og Båring og derefter fra 1995 til 2012 som biskop På Fyn. Sammen med hustruen Inger Merete Drejergaard tog han fire år som præstepar for den danske kirke i Schweitz med bopæl i Geneve, inden de vendte hjem til en aktiv pensionisttilværelse med udgangspunkt i hjemmet og kolonihaven i Odense.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce