Annonce
Nytirsdag

December i Rødding Aktivitetshus, hvor hoved, krop og hænder er i gang

Mette Muff, leder af Rødding Aktivitetshus. Privatfoto

Rigtig glædelig jul til alle

Lige i dag tirsdag fejrer vi julen i Aktivitetshuset med vores første Julebanko. Der er købt skønne gevinster ind, der bliver julepyntet, æbleskiverne lunes, og mange går hjem med en juleflæskesteg under armen og et banko-smil på læben.

Dette er også måneden, hvor vi afholder vores ”Julefrokost” for alle brugere af huset. En skøn juletradition, som vi er mange, der glæder sig til. Vores ”Syng-sammen” samles for sidste gang i år, den 8. december, og mon ikke sangene også kommer til at stå i julens tegn.

Annonce

I december er det også muligt at komme ind i vores nye og større motionsrum for at afprøve vores nye træningsmaskine NuStep – den er helt fantastisk og skulle, ifølge sælgeren, give optil 3 x mere motion end en almindelig motionscykel. Vi er flere, der er ”Super-brugere”, så en demonstration vil næsten altid være mulig.

Lyset i mørket

Jul er et gammelt nordisk ord, der betyder glæde og jubel. Julen er der, hvor året vender, og vi går mod lysere tider. Jeg tænker dog på, at i en verden, hvor alting går stærkt, så skal vi huske på, at mørket også kan noget særligt. Mørket har en evne til, at hastigheden bliver sat ned, hvilket skaber mulighed for dybere refleksion. Det tændte stearinlys i vinduet eller den smukke julebelysning ville heller ikke være det samme uden mørket. Og når kroppen skal producere hormonet Melatonin, som virker beskyttende mod alvorlige sygdomme, er mørket også en forudsætning. Hans Pilgaard har om mørket sagt følgende: ”Når du træder ind i mørket, så husk at mørket er intet, intet i sig selv – kun fravær af lys. Dermed får mørket aldrig magt eller agt og så mærkes livet”.

Mod

Det kan kræve mod at gå ind i mørket, ligesom det også kan kræve mod første gang at træde over dørtærsklen til et aktivitetshus, hvor man ikke kender nogen overhovedet. Derfor gør vi alt, hvad vi kan, for at byde vores nye brugere velkommen. Vi har altid tid til en god snak og en rundvisning. Vi faciliterer muligheden for at mærke et fællesskab, som nye brugere kan blive en del af. Et fællesskab, der skaber tryghed, samhørighed, trivsel samt nærhed, hvilket kan være byggestenene til at danne stærke relationer. Vi skal huske på, at relationer er en fundamental del af dét at være et menneske.

Ligesom sidste gang vil jeg gerne slutte af med nogle linjer fra en sang i Højskolesangbogen, en sang vi ofte synger, der siger lidt omkring både mod og fællesskab. Denne gang er det Per Krøis Kjærsgaards ”Kære linedanser”: Du må turde træde ud, hvor dit liv kun er dit. Det briste eller bære må, dette ene skridt…..Være én, men én iblandt og mødes, så du gror. Ja, vent dig meget fra den kant, denne er din jord…

På gensyn i det nye år.


Annonce
Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Annonce
Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Nytirsdag

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Nytirsdag

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Nytirsdag

Årets prismodtagere 2021 i Jels skal findes

Nytirsdag

Kalorier – er det bare de der små mænd der lever i tøjskabet og syr vores tøj mindre?

Annonce