Annonce
Nytirsdag

Der er brug for flere syd- og sønderjyske nabohjælpere

Flere borgere i Syd- og Sønderjylland skal med på Nabohjælpsbølgen. Pressefoto
Har du først haft indbrud, stiger din og naboernes risiko for flere indbrud. Det mønster skal brydes. Derfor opfordrer Nabohjælp og Bo trygt til at samarbejde om at holde tyven væk fra nabolaget med Nabohjælps app.
Annonce

Syd- og Sønderjylland: 794 gange fik syd- og sønderjyske hjem besøg af en indbrudstyv i årets tredje kvartal.

Nu skal borgerne i Syd- og Sønderjylland med på Nabohjælpsbølgen, for en ny rapport fra Københavns Universitet viser, at det første indbrud femdobler risikoen for det næste. Også de omkringliggende huse har i en kortere periode efter et indbrud større risiko for at få indbrud.

Det mønster skal brydes, og de bedste til at gøre det, er naboer. Hjælpen kan endda ligge i lommen, og derfor opfordrer Bo trygt og Nabohjælp nu til at hente Nabohjælps nye app, som gør det nemmere at nabohjælpe effektivt.

Hvis man er synlig og aktiv i nabolaget, så fornemmer tyven måske, at her er risikoen for, at han bliver opdaget, for høj. Pressefoto
Annonce

Dokumenteret effekt

Omkring 100.000 danskere – herunder 12.700 syd- og sønderjyder – har allerede hentet Nabohjælps app og er dermed klar til at samarbejde om at forebygge indbrud i deres nabolag. Generelt sker de fleste indbrud i løbet af dag- og aftentimerne, hvor naboerne kan gøre en forskel. Det fortæller Britt Wendelboe, programleder for Bo trygt-samarbejdet, hvis mål er at nedbringe antallet af indbrud og øge trygheden i Danmark. - Vi ved, at aktiv Nabohjælp kan forebygge op mod hvert fjerde indbrud. Dels ved den koordinerende feriehjælp, som vi alle kender, men også ved at være synlige og aktive i nabolaget, så tyven fornemmer, at her er risikoen for, at han bliver opdaget, for høj. Derfor anbefaler Bo trygt alle danskere at bruge Nabohjælps app til at fortælle om indbrud og dele viden om mistænkelig adfærd med naboerne, siger hun i en pressemeddelelse. I appen får du hjælp til at skabe liv og synlighed i nabolaget i den periode, og dermed øger I tyvens risiko for at blive opdaget. Det kan for eksempel være ved at gå en tur med hunden i de mørke aftentimer, hilse på dem, du møder i dit nabolag, eller arrangere en fælles løbetur. /DAN

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce