Annonce
Nytirsdag

Det bliver også jul med julemand i år

Normalt er julemanden omringet af børn som her ved sidste års vækning i Rødding. På grund af coronasituationen bliver det ikke sådan i år. Arkivfoto: Dorthe Andresen
2020 er på mange måder et meget anderledes år. Anderledes bliver det i den grad også, når julemanden skal "vækkes" i byer som Jels og Rødding. Men børnene kommer ikke til at undvære at kunne se julemanden. Han er bare ikke så tæt på, som han plejer at være.
Annonce

Rødding/Jels: Der bliver hverken trængsel eller alarm, når julemanden skal vækkes i henholdsvis Rødding og Jels.

For på grund af coronasituationen har Julemandsvækningsudvalget i Rødding og Jels Borgerforening haft gang i de alternative tanker. For det er bare ikke jul, hvis ikke der også er en julemand, der kan hilse på børnene - på forsvarlig vis og sikker afstand forstås.

- Gode traditioner skal der ikke laves om på, så selvfølgelig skal julemanden vækkes i Rødding. Grundet covid-19 kan vi ikke vække ham, som vi plejer - men vækkes det skal han, lyder det fra Rødding Erhvervsforening og Julemandsvækningsudvalget.

Julemandsvækningen i Rødding foregår lørdag den 28. november klokken 16. Og vækningen foregår online ved at der bliver lagt en video på Facebookgruppen "6630 Rødding."

- Børnene skal naturligvis ikke snydes for en slikpose, så som afslutning på filmen er der mulighed for at give sit barn/sine børn en slikpose, sponsoreret af Rødding Erhvervsforening.

Poserne bliver pakket corona-venligt og skal afhentes på forhånd frem til fredag den 27. november. Pose/poser kan hentes hos Nybolig, Frank, Frøs, Matas og Rødding Farvehandel.

Annonce

I hestevogn gennem Jels

Også i Jels er der fundet på et alternativ til den traditionelle vækning ved Møllen, hvor der plejer at samles omkring 300 små og store borgere.

Men på grund af forsamlingsforbuddet kan det naturligvis ikke lade sig gøre i år. Derfor undgår Jels Borgerforening, der står for vækningen, helt den del af arrangementet i år.

I stedet har borgerforeningen inviteret julemanden på en tur gennem byen i hestevogn.

Julemanden tager på sin tur i Jels på søndag den 29. november. Han kører en forudbestemt rute på fem kilometer rundt i byen. På den måde vil man undgå den store centrering af borgere på ruten, så der er god afstand og plads til alle.

Julemanden begynder sin tur klokken 14.30 fra plejehjemmet.

Billetter til slikposer har de voksne kunnet hente i Brugsen. Billetten skal man huske at gemme, da den skal byttes til en slikpose, når julemanden og nisserne kommer forbi.

Borgerforeningen opfordrer til, at man husker at holde afstand, når man står ude på ruten.

Jels Borgerforening har lagt dette billede med julemandens rute på sin Facebookside. Julemanden kører fra plejehjemmet søndag den 29. november klokken 14.30. Foto: Jels Borgerforening
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce