Annonce
Nytirsdag

DM i ridebanespringning med coronaregler og uden publikum

Trængsel på tribunen og kødrand ved hegnet rundt om banen kommer man ikke til at se i år. Pressefoto
Inddeling i zoner og masser af håndsprit gør det muligt for Absolute Horses at gennemføre mesterskabsstævnet i skyggen af covid-19.
Annonce

Sommersted: Der bliver ikke mulighed for at komme og kigge på, når Absolute Horses fra den 20. til den 23. august afvikler DM i ridebanespringning på Tågerup i Sommersted.

Der tages nemlig hensyn til de mange regler, der er i forbindelse med Corona-pandemien. Det betyder en masse begrænsninger, ikke mindst at det bliver et stævne uden publikum.

- Der må være 500 personer til hele arrangementet. Der må være flere end de 100, som forsamlingsforbuddet tillader, fordi det er et udendørs sportsarrangement, der hører under den såkaldte sektorpartnerskabsaftale, forklarer Thea Glitrup, der er Event- og Marketing Coordinator hos Absolute Horses, i en pressemeddelelse.

Men det er nødvendigt at dele pladsen op i zoner, fordi der stadig på grund af forsamlingsforbuddet kun må være 100 personer i hver zone. Og med deltagere, hjælpere og officials betyder det, at der ikke er plads til tilskuere.

- Det er vigtigt for os at overholde de mange retningslinjer, så vi har masser af håndsprit og sætter dispensere op ved indgang og udgang til alle zoner, siger hun. Der kommer desuden skilte overalt, hvor folk huskes på, at man skal bruge sin sunde fornuft og huske at holde afstand. Heldigvis er der store arealer på Tågerup, der gør det muligt at gennemføre stævnet.

Annonce

Store mesterskabsdag

Den planlagte kvalifikation til DRFs unghestechampionat er aflyst, og stævnet afvikles på kun fire dage. Der skal findes mestre i tre kategorier: DM for senior og Agria DRF-mesterskab for U21 (ungrytter) og U18 (Junior).

Springningen er i fokus, selv om stævnet er uden publikum. Her er sidste års DM-vinder Søren Møller Rhode. Pressefoto

Der skal være en hviledag mellem første afdeling og finalens to runder. Derfor skal alle tre mesterskabsklasser ride første gang fredag, og søndag bliver så store finaledag, hvor mestrene i alle tre kategorier kåres. Og de må så undvære hyldesten fra publikum. Torsdag og lørdag afvikles der klasser i højder fra 120 til 145 centimeter, hvor andre end mesterskabsrytterne kan være med.

Det er tiende år i træk, der holdes DM i ridebanespringning på Tågerup, men det bliver altså uden nogen form for jubilæumsfestligheder. - Vi gør alt for at overholde alle restriktioner, og vi vil også gøre alt for, at vi trods alle forhindringerne får et godt DM, siger Thea Glitrup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce