Annonce
Nytirsdag

e-Sport på skemaet på Fole Friskole

Fuld koncentration foran skærmen.
Gaming er ikke længere en fritidsinteresse, der sker bag nedrullede gardiner, med chips og cola i store mængder. I stedet er gaming blevet en værdsat kompetence verden over, som de på Fole Friskole i år har valgt at sætte fokus på.
Annonce

Fole: Elever fra 5.-8. kl. har fået muligheden for at komme på e-Sport holdet, og den er taget imod med stor opbakning fra såvel eleverne, forældre, til hele lærerteamet.

- Ambitionen er at udvikle elevernes kompetencer på en anderledes og alternativ måde. E-Sporten kan nemlig være med til at understøtte og udvikle elevernes evner til samarbejde, problemløsning og kommunikation samt digitale kompetencer. For dette skoleår har eleverne e-sport 2 lektioner ugentlig, men hvad fremtiden bringer må vi se på til den tid, fortæller Lene Siig Dusenius, skoleleder.

e-Sport er både for piger og drenge. På Fole Friskole er der optimale muligheder for at dyste via skærmene.
Annonce

Nyt lokale

Undervisningen foregår i et nyt lokale, der er indrettet til formålet. De 2 hold undervises af Karen Blomgren Thomsen, lærer på Fole Friskole:

- Da Lene kom med denne mulighed til mig, at undervise i e-Sport, sprang jeg til med det samme. Jeg har en stor interesse for gaming, og allerede nu oplever jeg glæden hos eleverne ved at gøre noget sammen, at præstere som et hold samtidig med at de udvikler deres koncentrationsevner og reflekser, deres strategiske sanser og vedholdenhed skærpes.

Men er det hele så blot bag en skærm?

- Nej, det er det bestemt ikke. Vi arbejder med e-sport både i og uden for e-sportslokalet. Eleverne laver forskellige øvelser, hvor de får pulsen op, bliver pressede fysisk, mens de skal kommunikere med deres holdkammerater. Det er vigtigt at man som spiller på et e-sportshold kan give den rigtige information til sine holdkammerater – også når bølgerne går højt, og man er presset, fordi modspillerne er ved at få overtag. Kommunikation spillerne imellem er rigtig vigtig, så det træner vi rigtig meget. E-sport er mere end bare computerspil – der er også rigtig meget samarbejde og taktik, fortæller Karen med stor entusiasme.

At sætte e-sport på skoleskemaet kræver det nyeste teknologiske hardware.

”Fole IF har investeret i dette projekt, fordi de vil udbyde e-Sport til deres medlemmer og trække nye interesserede til. Det var derfor oplagt, at vores elever fik muligheden for at kunne arbejde med e-Sport på skemaet. Vi er meget taknemmelig for denne mulighed, fortæller Lene Siig Dusenius, skoleleder.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce