Annonce
Nytirsdag

Efter fagprøven venter USA

21-årige Per Schilling Marschall er i øjeblikket i gang med sin fagprøve hos Eva's Flora i Rødding. Foto: Dorthe Andresen
21-årige Per Schilling Marschall, der er i lære som blomsterdekoratør hos Eva's Flora i Rødding, er i øjeblikket i gang med sin fagprøve, hvor han har valgt at have fokus på begravelsesbinderi.
Annonce

Rødding: - Det er meget spændende. Der er en masse forskellige ting at lave, og man lærer noget nyt hver dag.

Sådan siger 21-årige Per Schilling Marschall, der den 1. april er færdiguddannet som blomsterdekoratør hos Eva's Flora i Rødding.

I den forbindelse er han derfor lige nu i gang med sin fagprøve, hvor han har valgt at fokusere på begravelsesbinderi, da han mener, at det også er vigtigt at have blik for, hvordan pynten ser ud, når man skal tage afsked med en pårørende.

- Det er tit mennesker, der står i den situation for første gang og skal tænke på at købe blomster og kistepynt. Og det er ikke altid, at folk kommer herned, hvor vi måske kan hjælpe med nogle andre ideer, siger Per Schilling Marschall og tilføjer:

- Det er jo en vanskelig situation, når man skal tale med bedemanden, og så glemmer man måske, at afdøde for eksempel var meget glad for ranunklerne i haven.

For har den afdøde nogle foretrukne blomster, så kan det gøre blandt andet kistepynten meget mere personlig, hvis man også vælger lige netop de blomster.

Per Schilling Marschall er med uddannelsen til blomsterdekoratør havnet på den helt rigtige hylde. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Skal forsvare fagprøven

At det lige blev faget som blomsterdekoratør, som Per Schilling Marschall valgte at uddanne sig indenfor, er ikke helt tilfældigt.

- Jeg var ungarbejder hernede (hos Eva's Flora, red.), hvor det fangede mig rigtig meget. Jeg prøvede også kok, man det skulle det ikke være, smiler Per Schilling Marschall, der godt kan lide de varierede arbejdsopgaver, der er i forretningen på Østergade.

- Det er sjovest at prøve at lave lidt af det hele og lære noget nyt og nye teknikker, siger Per Schilling Marschall, der forrest i butikken har lavet en lille udstilling af forskelligt kistepynt, kondolencebuketter og andre blomsterdekorationer, der alle har døden og begravelsen/bisættelsen som omdrejningspunkt.

- Vi vil hele tiden have noget stående fremme, og er klar til at tage en snak med folk om, hvad man skal forholde sig til, og hvad der er af muligheder for, at det bliver en god dag trods alt, siger Per Schilling Marschall, der i slutningen af februar skal forsvare den skriftlige del af fagprøven ved at svare på spørgsmål, der omhandler arbejdet med fagprøven, ligesom han også skal vise, hvad han har lært indenfor blomsterbinderi.

Annonce

Turen går til USA

Per Schilling Marschall er vokset op i Tornum, hvor han også stadig bor. Men når han er færdig med sin uddannelse den 1. april, så vender han for en tid ryggen til både Tornum og Rødding og sætter kursen vestpå.

Sammen med en kammerat har han nemlig planlagt at rejse til USA, hvor New York er første stop, og så skal de to ellers køre rundt og opleve USA i en lejet bil.

Hvor længe turen rundt i USA skal vare, har de endnu ikke lagt sig helt fast på.

- Vi bliver indtil pengene er brugt op, kommer det med et smil fra Per Schilling Marschall, der dog lige skal have den sidste del af uddannelsen helt på plads, inden rejselysten kan blive styret.

Per Schilling Marschall mener, at det er vigtigt, at man også tænker på, hvordan begravelsesbinderiet skal se ud. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce