Annonce
Nytirsdag

Egon Nissen er her, der og alle vegne

Egon Nissen, som bor i Rødding, er formand for Ældrerådet i Vejen Kommune Foto: Jacob Schultz
74-årige Egon Nissen fra Rødding er en mand med mange kasketter på. Han er blandt andet formand for Ældrerådet i Vejen Kommune.

Rødding: At man ikke behøver at ligge på den lade side, fordi dåbsattesten afslører, at man er født i 1946, er Egon Nissen fra Rødding et godt eksempel på - da han gik på pension, tog han et kursus, så han kunne køre bus i ny og næ, men det har han aldrig fået brugt.

- Det har jeg simpelthen ikke haft tid til, griner han.

Ved køkkenbordet i det hyggelige hjem på Klokkehøj i Rødding fortæller han om et langt og afvekslende arbejdsliv, som har budt på lidt af hvert.

Annonce

- Jeg gik ud af 7. klasse, og arbejdede i landbruget halvandet år, hvorefter jeg blandt andet var skovarbejder og løsarbejder ,indtil jeg var 18 år. Derefter kom jeg til Jonstrup-lejren ved Værløse, som frivillig i flyvevåbnet, fortæller Egon Nissen.

Egon Nissen og hustruen Kirsten bo på Klokkehøj og har en skøn have, hvor tulipantræet snart blomstrer. Foto: Jacob Schultz

Retur i det jyske kom han til flyvestation Skrydstrup og blev konstabel.

- Jeg ville egentlig gerne have været jægerpilot, men jeg manglede jo desværre en studentereksamen, forklarer han.

Flere millioner kilometer på landevejen

I stedet blev han lastbilchauffør og kørte i 15 år over det meste af Europa.

- Jeg havde også en sæson, hvor jeg kørte turistbus for Tjæreborg Rejser. Det var en sjov tid, fortsætter Egon Nissen.

Da han bestemte sig for at køre bussen i garagen, var det fordi, at livet på landevejen ikke var så foreneligt med et familieliv. Han havde nemlig fundet sin livsledsagerske i hustruen Kirsten, som han har været gift med i 44 år.

- Jeg kom ind hos Isover i Vamdrup, hvor jeg blev uddannet processoperatør. Jeg blev tillidsmand for alle skiftehold og begyndte ad den vej at interessere mig for forhandlinger og ledelse. Og før jeg så mig om, var jeg blevet næstformand i fagforeningen SID Vamdrup Lunderskov, hvor jeg var på fuld tid som næstformand fra 1993 og formand fra 1998. Det trivedes jeg rigtig godt med og arbejdede der, til jeg gik på pension. Jeg føler mig meget heldig, at jeg har haft mulighed for at skifte job i så forskellige brancher, siger Egon Nissen.

Annonce

Mange kasketter

I Aktivitetshuset i Rødding er Egon Nissen et kendt ansigt, hvor han blandt andet er formand for foreningen Foreningens Hus. Men man kan næsten fristes til at sige, at han har en finger med over det hele i Rødding: Han er blandt andet stifter af foreningen "Det Grå Guld", hvor han stadig er formand, han er med i Mandeklubben og Rødding Eftermiddagshøjskole.

I 2014 kom han med i bestyrelsen for Ældrerådet i Vejen Kommune, og her har han været bag roret de sidste tre år.

Når han ikke skal passe en af sine mange poster, så slapper han af med at gå på jagt, og det største bytte, han har nedlagt, er en elg.

- Det var på en jagttur til Sverige - det var en fantastisk oplevelse, siger han.

Selvom man er en travl pensionist, så skal der være tid til ferie, og Kirsten og Egon holder meget af at køre rundt i landet og overnatte og opleve. En uge har dog første prioritet, nemlig en uge i sommerhus med barnebarnet Oscar, der snart fylder 6 år.

- Det elsker vi alle tre, forsikrer Egon Nissen.


Jeg føler mig meget heldig, at jeg har haft mulighed at skifte job i så forskellige brancher

Egon Nissen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce