Annonce
Nytirsdag

En kæmpe hare, der ikke er til at overse

Jørgen Holst, til venstre, og Jimmi Beck med et af de nye, store entrepriseskilte. Foto: Dorthe Andresen
Når håndværkere er i gang med større opgaver på en matrikel, skal det tydeligt fremgå at et såkaldt entrepriseskilt. Et sådant har Jimmi Beck fået lavet med sit logo - i en størrelse, der ikke sådan er til at overse og et skilt, der er meget anderledes end normalt.
Annonce

- Jeg havde gået og tænkt over, at det skulle være lidt anderledes.

Sådan siger Jimmi Beck, der ejer Harreby Tømrer, og "det" han nævner, der skulle være lidt anderledes, er det entrepriseskilt, som håndværkere skal stille op de steder, hvor de udfører arbejde.

For som led i bekæmpelsen af sort arbejde blev det for år tilbage besluttet, at byggepladser på privat grund skal have skiltning, hvor det tydeligt fremgår, hvilke virksomheder, der arbejder på pladsen. Af skiltet skal fremgå virksomhedens navn og CVR-nummer.

Lovgivningen kræver, at alle virksomheder skal vise firmanavn og CVR-nummer ved byggepladser, hvor entreprisen overstiger 50.000 kroner.

Skiltet skal placeres på byggepladsen i en højde og på en måde, så oplysningerne er synlige og let kan læses fra offentlig tilgængelig vej. Skiltet skal være synligt i det tidsrum, hvor virksomheden udfører arbejde på byggepladsen.

Skiltet kan løftes op af et par holdere, så det er til at transportere i tømrerens bil. Derudover er der hængelås på, som gerne skulle sørge for, at ingen løber med skiltet. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

En kæmpe hare

Og det er altså sådan et skilt, som Jimmi Beck nu har fået fremstillet indtil videre to af.

Skiltet er 1,5 meter højt og er en forstørrelse af hans firmalogo, der forestiller en hare, der står med et skilt. Så fremover være skiltet i den grad være et af dem, der skiller sig væsentligt ud, hvis man møder det på en byggeplads.

Selvom Jimmi Beck er tømrer, så er det ikke ham selv, der har stået for selve udførelsen af skiltet. Det har han fået hjælp til hos Jørgen Holst, der har JH Ståldesign i Brændstrup.

- Jeg havde jo hørt, at han var lidt af en stål-troldmand, kommer det med et smil fra Jimmi Beck, der sammen med Jørgen Holst brugte en del aftener på at finde frem til den rette måde at lave det nye skilt på.

- Vi startede med at lave en lille model, for lige at se, om det kunne lade sig gøre. Jeg synes, at det var en sjov idé, fortæller Jørgen Holst.

Annonce

Skal også være praktisk

Et er at fremstille et kæmpestort skilt. Noget andet er, at der naturligvis også skal tænkes lidt praktisk.

- Det skal også kunne skilles ad, så det kan være i bilen. Det var den rigtige udfordring, fortæller Jørgen Holst, der er glad for at kunne hjælpe med at få idé gjort til virkelighed - og at hjælpe en håndværkerkollega fra nabolaget.

- Jeg er rigtig glad for mine kunder - og mange kommer langvejs fra, men det er da lige så sjovt at lave noget sammen med en lokal. Som små selvstændige har vi jo nogle af de samme udfordringer, siger Jørgen Holst, der håber, at Jimmi Becks idé med et lidt anderledes byggepladsskilt breder sig.

- Der var en anlægsgartner i Aalborg, der så det og også gerne ville have sådan et. Men han skulle lige have lavet et logo, smiler Jørgen Holst, der ligesom Jimmi Beck har haft godt med arbejde - på trods af coronakrisen.

- Jeg har fået mere fra hænderne, fordi der har været mere arbejdsro. Ellers ville jeg jo have haft gæster i udstillingen eller i haven, siger Jørgen Holst.

Den lille model, som var den første, der blev lavet. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Flest timer i det første

Jimmi Beck har indtil videre fået fremstillet to af de kæmpe skilte - og det gik nemmere med at få lavet nummer to.

- Ja, der var flest timer i at få lavet det første, siger Jimmi Beck, der ligesom Jørgen Holst håber, at hans idé kan brede sig, så det måske bliver knap så kedelige at kigge på de entrepriseskilte, der står rundt omkring.

- Jeg synes, at det måske er Danmarks flotteste entrepriseskilt. Og det er da lidt sjovt at være foregangsmand på det, smiler Jimmi Beck, der går godt i spænd med Jørgen Holst.

Så det kan være, at der kommer flere spændende ting fra dem.

- Vi har da et par ideer, og det bliver spændende, om de kan føres ud i livet. Men der er to ting, der står i vejen - tid og penge, siger Jørgen Holst.

Jørgen Holst sikrer sig også lige et foto af Jimmi Beck og det nye kreative entrepriseskilt. Foto: Dorthe Andresen
Cirka 1,5 meter højt er det nye entrepriseskilt, som Jimmi Beck har fået lavet hos JH Ståldesign. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce