Annonce
Nytirsdag

En skøn eftermiddag i Jels med julestue og julemandsvækning

Julelysene blev tændt og der var trængsel om træet, efter julemanden var blevet vækket i Jels Mølle. Foto: Jels Borgerforening
Traditionen tro blev julemanden vækket ved Jels Mølle den sidste søndag i november.

Julen er traditionernes tid, og det var tydeligt at se, at der var mange børn og forældre, der havde set frem til den årlige julemandsvækning i Jels. Der var rigtig mange, både store og små, som klokken 16 stod klar foran Jels Mølle for at vække syvsoveren på Møllens loft. JULEMAND, KOM NU FREM lød det hele vejen rundt om Møllen, og heldigvis virkede det, for inden længe stod selveste Julemanden på rundgangen og vinkede ned til de mange børn.

Fra Møllen gik det i samlet flok videre ned til Torvet. Julemanden førte an i nedtællingen, og det store juletræ fik tændt sine lys, som nu er med til at skabe en skøn, hyggelig stemning, når mørket sænker sig.

Efter julemanden var blevet vækket ved Jels Mølle, gik dansen om træet på Torvet. Foto: Jels Borgerforening

Borgerforeningens mange slikposer stod linet op på et par borde, så det var lidt en prøvelse for nogle af de mange børn at skulle vente til efter dansen om juletræet.

Annonce

- Når man ser den store flok der kommer vandrende oppe fra Møllen, når man hvert år at tænke: Gad vide om vi har fået lavet slikposer nok, lyder det smågrinende fra Peter Lysgaard, næstformand i Jels Borgerforening, som samtidig glæder sig over at så mange fra byen støtter op om arrangementet.

En anden tradition, som måske er mindre kendt blandt Jels’ borgere, er borgerforeningens besøg på plejecenteret Dixensminde. Her får beboerne nemlig også uddelt godteposer, og det er tydeligt at se på de ældres ansigter, at det vækker stor glæde, når Julemanden kommer på visit.

Som noget nyt i år var der mulighed for at komme indenfor i Jels Mølle et par timer inden selve julemandsvækningen. Der var mange, der benyttede lejligheden til at sidde i den historiske bygning og nyde en kop gløgg med lune æbleskiver til.

Julemanden tog sig god tid til en snak med børnene. Foto: Jels Borgerforening
Annonce
Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Annonce
Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Nytirsdag

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Nytirsdag

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Nytirsdag

Årets prismodtagere 2021 i Jels skal findes

Nytirsdag

Kalorier – er det bare de der små mænd der lever i tøjskabet og syr vores tøj mindre?

Annonce