Annonce
Ny Tirsdag

Et år i udlandet - en oplevelse for livet

Sara Henningsen havde under sit ophold i USA i 2017/2018 lavet en lille udstilling, der fortalte en masse om Danmark. Privatfoto
Rødding Rotary Klub søger unge mennesker, som har mod på at tage et år som udvekslingsstudent.
Annonce

Rødding: Hvis man går med tanker om at blive udvekslingsstudent i et års tid, men ikke rigtig lige ved, hvordan det skal kunne lade sig gøre, så er der hjælp at hente hos Rødding Rotary Klub.

Klubben søger unge, der har lyst til at opholde sig et år i udlandet - et år, der vil byde på masser af spændende indtryk, hvor man kan lære et fremmedsprog eller forbedre sit engelsk, få venner fra værtslandet, blive en del af en familie i en andet land - og være sammen med en masse andre udvekslingsstudenter.

Fordelen ved at blive sendt ud med hjælp fra Rotary er, at den familie, man skal bo hos i udlandet, har været igennem et baggrundstjek, så man kan stå inde for familierne.

- Rotary er garant for, at familie og ophold bliver, som det skal være. Det er den tryghed, der ligger i det, fortæller Jesper Schramm, der er counsellor hos Rødding Rotary Klub.

Det er også Jesper Schramm, der står for kontakten med de udenlandske udvekslingsstudenter, der kommer til Rødding Rotary Klubs område. Og de danske unge, der bliver sendt ud, vil også have en Rotary-kontaktperson i udlandet, så der altid er nogen, der kan hjælpe, hvis der er behov for det.

Sara Henningsen, der var udvekslingsstudent fra Rødding Rotary Klub i 2017/2018, ses her foran Det Hvide Hus i USA. Hun var på en rundtur i USA sammen med mange andre udvekslingsstudenter fra forskellige lande. Privatfoto
Annonce

Alle kan søge

For at komme i betragtning som udvekslingsstudent, skal man skrive en ansøgning til den lokale Rotary-klub. Og alle kan søge - man skal ikke have nogen forbindelse til Rotary.

Ansøgerne skal være mellem 16 og 18 år, når de rejser ud - og så skal de naturligvis være interesserede i at lære en helt anden kultur at kende - det er muligt at lave en prioritering med, hvilke lande, man godt kunne tænke sig at være udvekslingsstudent i.

Hvis man søger i år, så kan man blive sendt afsted som udvekslingsstudent til næste år.

- Det er tidligt, de skal beslutte sig. Det er også derfor, vi er ude nu, siger Jesper Schramm.

Når man er blevet godkendt som udvekslingsstudent, bliver der holdt op til tre møder med den unge og dennes forældre, så alle forventninger kan blive afstemt - og alle detaljer kan komme på plads, inden det går løs.

På hjemmesiden www.rotary.dk/Udvekslingsstudent/Longterm kan man læse mere om det at være udvekslingsstudent.

Hvis man vil sendes ud gennem Rødding Rotary Klub, er der ansøgningsfrist den 20. september. Ansøgningen skal sendes til Jesper Schramm, Skovbrynet 19, 6630 Rødding. Han kan også kontaktes på mail på docschramm@rnet.dk eller på telefon 2962 1245.

Rødding Rotary Klub dækker byerne i den gamle Rødding Kommune og i den gamle Gram Kommune.

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Indvielse af Camino Frøs Herred

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce