Annonce
Nytirsdag

Et år i udlandet - en oplevelse for livet

Sara Henningsen havde under sit ophold i USA i 2017/2018 lavet en lille udstilling, der fortalte en masse om Danmark. Privatfoto
Rødding Rotary Klub søger unge mennesker, som har mod på at tage et år som udvekslingsstudent.
Annonce

Rødding: Hvis man går med tanker om at blive udvekslingsstudent i et års tid, men ikke rigtig lige ved, hvordan det skal kunne lade sig gøre, så er der hjælp at hente hos Rødding Rotary Klub.

Klubben søger unge, der har lyst til at opholde sig et år i udlandet - et år, der vil byde på masser af spændende indtryk, hvor man kan lære et fremmedsprog eller forbedre sit engelsk, få venner fra værtslandet, blive en del af en familie i en andet land - og være sammen med en masse andre udvekslingsstudenter.

Fordelen ved at blive sendt ud med hjælp fra Rotary er, at den familie, man skal bo hos i udlandet, har været igennem et baggrundstjek, så man kan stå inde for familierne.

- Rotary er garant for, at familie og ophold bliver, som det skal være. Det er den tryghed, der ligger i det, fortæller Jesper Schramm, der er counsellor hos Rødding Rotary Klub.

Det er også Jesper Schramm, der står for kontakten med de udenlandske udvekslingsstudenter, der kommer til Rødding Rotary Klubs område. Og de danske unge, der bliver sendt ud, vil også have en Rotary-kontaktperson i udlandet, så der altid er nogen, der kan hjælpe, hvis der er behov for det.

Sara Henningsen, der var udvekslingsstudent fra Rødding Rotary Klub i 2017/2018, ses her foran Det Hvide Hus i USA. Hun var på en rundtur i USA sammen med mange andre udvekslingsstudenter fra forskellige lande. Privatfoto
Annonce

Alle kan søge

For at komme i betragtning som udvekslingsstudent, skal man skrive en ansøgning til den lokale Rotary-klub. Og alle kan søge - man skal ikke have nogen forbindelse til Rotary.

Ansøgerne skal være mellem 16 og 18 år, når de rejser ud - og så skal de naturligvis være interesserede i at lære en helt anden kultur at kende - det er muligt at lave en prioritering med, hvilke lande, man godt kunne tænke sig at være udvekslingsstudent i.

Hvis man søger i år, så kan man blive sendt afsted som udvekslingsstudent til næste år.

- Det er tidligt, de skal beslutte sig. Det er også derfor, vi er ude nu, siger Jesper Schramm.

Når man er blevet godkendt som udvekslingsstudent, bliver der holdt op til tre møder med den unge og dennes forældre, så alle forventninger kan blive afstemt - og alle detaljer kan komme på plads, inden det går løs.

På hjemmesiden www.rotary.dk/Udvekslingsstudent/Longterm kan man læse mere om det at være udvekslingsstudent.

Hvis man vil sendes ud gennem Rødding Rotary Klub, er der ansøgningsfrist den 20. september. Ansøgningen skal sendes til Jesper Schramm, Skovbrynet 19, 6630 Rødding. Han kan også kontaktes på mail på docschramm@rnet.dk eller på telefon 2962 1245.

Rødding Rotary Klub dækker byerne i den gamle Rødding Kommune og i den gamle Gram Kommune.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce