Annonce
Ny Tirsdag

Europas fremtid i fokus på højskolen

Rødding Højskole inviterer til en aften, hvor Europas fremtid er i fokus. Pressefoto

Rødding Højskole inviterer mandag den 17. september klokken 17-21 til et borgerkonvent med minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, og Europaparlamentskandidater.

Annonce

Rødding: Europa tilhører os alle, og vi er både en del af de omvæltninger der sker, samt de løsninger der skal til for at sikre den bedst mulige udvikling. Som danske borgere kan vi især påvirke indenfor landets grænser, men som europæere har vi også medbestemmelse gennem EU ved valget til Europaparlamentet maj 2019.

Derfor inviterer Rødding Højskole mandag den 17. september til et borgerkonvent med minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, og kandidater til Europaparlamentet.

- Borgernes magt er vigtig og derfor vil vi gerne invitere til borgerkonvent, hvor der både er mulighed for direkte at høre danske politikeres ønsker for fremtidens EU men også at fortælle dem om, hvad vi i Rødding og omegn mener, de bør arbejde for i Bruxelles, siger Mads Rykind-Eriksen, forstander på Rødding Højskole.

Efter oplæg fra Ulla Tørnæs vil der være debat blandt EP-kandidaterne Karen Melchior (B), Pernille Weiss (K), Henning Hyllested (Ø) og Bergur Løkke (V).

Paneldebatten tager udgangspunkt i to overordnede spørgsmål: 1. Hvor er EU på vej hen, og hvordan ønsker Danmark at påvirke udviklingen? 2. Hvordan er Danmarks placering i EU, og hvordan varetager Danmark bedst sine interesser fremadrettet?

- Efter debatten vil der være workshops med forskellige temaer omkring hvilket EU, vi selv ønsker i fremtiden. Ideer vil blive fremlagt, indsamlet og givet videre til politiske beslutningstagere, forklarer Mads Rykind-Eriksen, der opfordrer alle til at komme til en spændende aften med debatoplæg og gratis middag samt ikke mindst muligheden for sammen med andre fra lokalområdet at blive hørt i Bruxelles.

Da der er et begrænset antal pladser er tilmelding nødvendig senest fredag den 14. september til kontor@rhskole.dk og mærket "Madbillet til Borgerkonvent."

Hele programmet kan læses på www.rhskole.dk. Borgerkonventet holdes af Nyt Europa, Folkehøjskolernes Forening, Udenrigspolitisk Selskab og Rødding Højskole. Arrangementerne er støttet af Europanævnet.

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Børnene besøgte dyrene i zoo

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Gå et maraton med andre

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Annonce