Annonce
Nytirsdag

Første stik: - Det gjorde ikke engang ondt

Pensionist Ella Christensen blev som den første i Vejen Kommune vaccineret på Enghaven i Rødding. Foto: Nina Dalmark
Det gik meget hurtigere end forventet at vaccinere ældrecenter Enghavens beboere i Rødding nytårsmorgen. 1 af 52 beboere sagde nej tak. Blandt de ansatte er fravalget noget større.

RØDDING: Nytårsmorgen tog Enghavens beboere i Rødding ikke alene hul på et totalt jomfrueligt år. De tog også som de første i Vejen Kommune hul på tilværelsen som vaccinerede mod den trælse coronavirus.

Tre læger med visir – ikke noget med rumdragter her – mødte op ved otte-tiden, og den allerførste i prikkerunden var 68-årige Ella Christensen.

- Selvfølgelig sagde jeg ja til vaccinen. Det handler jo om at sikre sig, at man ikke selv bliver syg, og at man så ikke risikerer at være med til at bære smitten videre. På den måde er det en stor fordel af være vaccineret.


Selvfølgelig sagde jeg ja til vaccinen. Det handler jo om at sikre sig, at man ikke selv bliver syg, og at man så ikke risikerer at være med til at bære smitten videre.

Ella Christensen


- Så selvfølgelig, og det gjorde jo ikke engang ondt, fortalte Ella Christensen efter det lille prik i skulderen.

- Vi er informeret om mulige bivirkninger, f.eks. at man kan blive lidt utilpas efter vaccinationen, men jeg har ikke mærket noget til den overhovedet. Det er dejligt.

Enghaven har 52 beboere. Kun 1 har sagt nej til vaccinen. Fravalget er procentvis noget større hos personalet. Alle, der havde fået vagten nytårsmorgen, havde fået tilbud om at blive vaccineret, men nogle havde betakket sig.

- Som jeg har hørt det, handler det om, at man er usikker på bivirkningerne, men man får tilbuddet igen, fortæller centerleder Nina Dalmark, som selv sagde ja tak.

Der var sat syv timer af til vaccinationen af de 51 beboere og 13 ansatte, men det viste sig at være mere end dobbelt så meget, som der var brug for. Klokken lidt i 11 var det hele overstået inklusive overvågning af alle de vaccinerede.

- Ingen blev utilpasse. Det hele forløb helt uden problemet, fortæller Nina Dalmark.

I øvrigt har hverken beboere eller ansatte på Enghaven været syge af coronaen. Og nu bliver de vaccinerede det sandsynligvis heller ikke fremover.

Spisesalen på Enghaven var til vaccinationen nytårsmorgen opdelt i tre afsnit. Her er det selve vaccinationsområdet. Foto: Nina Dalmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Annonce