Annonce
Ny Tirsdag

Familieforøgelse i Glad Zoo

Glad Zoos los har fået to søde killinger. Privatfoto
Glad Zoo i Lintrup kan glæde sig over en familieforøgelse. Dyrehavens los fødte sidst i maj to unger, og nu er de to killinger begyndt at bevæge sig rundt på egen hånd i anlægget.
Annonce

Lintrup: For et par måneder siden fødte Glad Zoos europæiske los to små killinger i anlægget i zoo.

- I tiden op til fødslen noterede dyrepasseren sig, at hunnen var begyndt at bule en smule ud på maven, når hun lå og slappede af. Den 29. maj fødte hun så de to killinger, som er en han og en hun, fortæller Dennis Hein Jensen, der er driftschef hos Glad Zoo i Lintrup.

Siden har hun mest holdt sig i fødehulen sammen med ungerne, som er født med lukkede øjne, fuldstændig ligesom almindelige huskatte.

- Efter cirka 14 dage åbnede ungerne øjnene og begyndte at bevæge sig lidt rundt i hulen, og nu her cirka halvanden måned efter, er de begyndt at gå rundt på egen hånd i hele anlægget, fortæller Dennis Hein Jensen.

Han fortæller, at killingerne vil få lov til at vokse op sammen med forældrene til de bliver godt et år, hvor de fra naturens side vil forlade forældrene.

- Hos os får de lov at blive lidt længere, inden de skal videre til en anden zoologisk have, siger Dennis Hein Jensen.

Den europæiske los

Den europæiske los lever i det nordlige Skandinavien, nærmere betegnet Finland, Norge og Sverige, samt i Polen og det gamle Sovjet.

Det er den største af de fire los-arter, og blandt andet på grund af det store udbredelsesområde, er den ikke kritisk truet.

Vægten ligger mellem 12 og 30 kilo alt efter køn og alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce